Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott melegétkezési jegy tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Étkezési jegy - beleszámít az átlagkeresetbe?

Kérdés: A munkavállalóknak jutatott étkezési hozzájárulás összegét figyelembe kell venni átlagkereset-számításnál?
Részlet a válaszból: […](EBH 2004. 1054. II.). Az Mt. 152. §-a az átlagkereset kiszámítását illetően úgy rendelkezik, hogy a munkavállaló részére átlagkereset címén az átlagszámítás alapjául szolgáló időszakra (a továbbiakban: irányadó időszak) kifizetett munkabér időarányosan számított átlaga jár. A számítás alapjául - általános szabály szerint - az utolsó négy naptári negyedévre kifizetett munkabérek szolgálnak. Az átlagkereset tehát az átlagszámítás alapjául szolgáló időszakban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. szeptember 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 802
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Szociális juttatás vagy természetbeni munkabér?

Kérdés: Jogszerű-e az a gyakorlatunk, hogy munkavállalóinknak olyan melegétkezési jegyet adunk, amelyet csak a mi cégünknél (az élelmiszer-áruházunkban található pizzériában) lehet beváltani?
Részlet a válaszból: […]hozzá, a pénzben meghatározott munkabér legfeljebb 20%-áig. Az Mt. 165. § (1) bekezdése szerint pedig a munkáltató támogathatja a munkavállalók kulturális, jóléti, egészségügyi szükségletei­nek kielégítését, életkörülményeik javítását. A támogatásokat, illetve ezek mértékét a kollektív szerződés határozza meg, de a munkáltató a munkavállaló részére ezen túlmenően is támogatást nyújthat. A kizárólag a munkáltatónál beváltható melegétkezési jegyek a fenti szabályok szerint nem képezhetik a munkabér részét, mivel az utalványban való bérfizetést az Mt. kategorikusan tiltja. A melegétkezési jegy természeténél fogva olyan juttatási forma, amely - a pénzhez képest - a munkavállalónak a felhasználására vonatkozó rendelkezési jogát korlátozza, illetve meghatározott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. április 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 651