Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eskütétel tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kinevezés és eskü nélküli foglalkoztatás - semmisség orvoslása

Kérdés: Hivatalunkban a folyamatos átszervezések, és személyügyi mozgások következtében megnövekedett munkateher miatt sajnos előfordult olyan, hogy egy-egy köztisztviselő kinevezési okiratának aláírására és az eskütételre a munkába állást követő 3-4. héten került sor. Utóbb egyikük bírósághoz fordult, és többek között arra is hivatkozik, hogy jogellenesen foglalkoztattunk. Mi lesz ennek ránk nézve a jogkövetkezménye?
Részlet a válaszból: […]időszakban a foglalkoztatás valóban jogszabályba ütközött. A köztisztviselők tekintetében is alkalmazandó Mt. 8. § (1) bekezdése alapján ugyanakkor a semmisség nem marad fenn, ha az a felek és a közérdek sérelme nélkül, rövid időn belül orvosolható. Ezért arra tekintettel, hogy a munkáltató a foglalkoztatás megkezdését követően pár héten belül gondoskodott a jogszabálynak megfelelő kinevezés elkészítéséről és az eskütétel pótlásáról, megszűnt a semmisségi ok, melyből eredően úgy kell tekinteni a szóban forgó jogviszonyt, mintha az a foglalkoztatás kezdetétől érvényesen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. április 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 987