Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott ölelkező műszak tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Több műszakos munkarend - ölelkező műszakok

Kérdés: Társaságunk két műszakos, úgynevezett ölelkező munkarendet vezet be. Az I. műszakban 7 órától 15 óráig, a II. műszakban 12 órától 20 óráig dolgoznak a munkavállalók. A munkavállalók természetesen hetente egymást váltják. Kérdésem: kell-e műszakpótlékot fizetni az I. műszakban dolgozónak 14 órától 15 óráig, illetve a II. műszakban 14 órától 20 óráig?
Részlet a válaszból: […]fennáll, hiszen az üzemelési idő egy-egy napon 13 óra. A következő feltétel, hogy a munkavállalók azonos tevékenységet kell, hogy végezzenek. Ez nem derül ki a tényállásból, de ha azonos tevékenységet végeznek, akkor ez a feltétel is megvalósul. A végére maradt a legkritikusabb kondíció: a kérdésbeli esetben időszakonként rendszeresen, egy napon belül egymást váltva dolgoznak-e az érintettek? Kétségtelen, hogy a munkavállalók munkaidejének kezdete és vége időszakonként rendszeresen változik. A "perdöntő" értelmezési pont az egymás váltása. A váltás tipikus esete, ha az egyik műszak befejezése, illetve a másik műszak kezdete egy időpontra esik. Akkor is megállapítható több műszakos munkarend, ha a váltás között rövid szünet kerül beiktatásra. A váltás fogalmát a Legfelsőbb Bíróság BH 2006.1539. számon közzétett ítélete azonban meglehetősen kiterjesztően értelmezte. A döntés lényege: az egymást váltva történő munkavégzés megvalósulhat akkor is, ha a munkavállalók a munkaidejük egy részében együtt is végeznek munkát. A több műszakos munkarend megállapítható ilyen esetben is, hiszen az azonos munkakörű alkalmazottak egyik héten délelőttös, másik héten délutános beosztásban végzik tevékenységüket. Az ítélet alapján a kérdésben foglalt esetben a rendszeresen váltakozó és hetenként eltérő időben történő munkavégzéssel együtt járó, az életvitelt kedvezőtlenül érintő helyzet fennáll, amelyet a műszakpótlék hivatott ellentételezni. Ez a szempont tehát felülírta a váltás nyelvtani tartalmát, és talán az ölelkező műszak meghatározást is, hiszen itt már a beosztás szerinti munkaidő közel felében "ölelkeznek" a műszakok. A legfelsőbb bírósági ítélettel részben "átírt" törvényi rendelkezés alapján a kérdésre a válasz igen, a munkáltató köteles műszakpótlékot fizetni a munkavállalók[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. november 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 504

2. találat: Több műszakos munkarend - ölelkező műszakok

Kérdés: Vállalkozásunknál 8 és 20 óra között az azonos munkakörű, teljes munkaidős alkalmazottak egyik része reggel 8-ra, másik része 12 órára jár dolgozni. Így munkaidejük kb. felében együtt dolgoznak. Akik egyik héten délelőtt kezdtek, a másik héten déli 12-re járnak, és fordítva, az adott héten délben kezdők a következő héten 8-kor állnak munkába. A beosztást hetente változtatjuk. Kérdésünk: mindez pusztán annyit jelent, hogy eltérően van meghatározva a munkaidő kezdete és vége a két alkalmazotti csoportra, vagy ez már több műszakos foglalkoztatás?
Részlet a válaszból: […]kérdésbeli esetben ez a feltétel fennáll, hiszen az üzemelési idő egy-egy napon 12 óra. A következő feltétele is teljesül a több műszakos minősítésnek, hiszen a munkavállalók a kérdés szerint azonos tevékenységet végeznek. A végére maradt a legkritikusabb kondíció: a kérdésbeli esetben időszakonként rendszeresen, egy napon belül egymást váltva dolgoznak-e az érintettek? Kétségtelen, hogy a munkavállalók munkaidejének kezdete és vége időszakonként rendszeresen változik. A "perdöntő" értelmezési pont az egymás váltása. A váltás tipikus esete, ha az egyik műszak befejezése, illetve a másik műszak kezdete egy időpontra esik. Akkor is megállapítható több műszakos munkarend, ha a váltás között rövid szünet kerül beiktatásra. A váltás fogalmát a Legfelsőbb Bíróság BH 2006.1539. számon közzétett ítélete meglehetősen kiterjesztően értelmezte. A döntés lényege: az egymást váltva történő munkavégzés megvalósulhat akkor is, ha a munkavállalók a munkaidejük egy részében együtt is végeznek munkát. A több műszakos munkarend megállapítható ilyen esetben is, hiszen az azonos munkakörű alkalmazottak egyik héten délelőttös, másik héten délutános beosztásban végzik tevékenységüket. Az ítélet alapján a kérdésben foglalt esetben a rendszeresen váltakozó és hetenként eltérő időben történő munkavégzéssel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. május 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 6