Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott jogalap nélkül kifizetett illetmény tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kinevezésmódosítás visszavonása

Kérdés: A munkáltatóm (kórház) részéről kinevezésmódosítás került aláírásra, amely alapján az abban meghatározott bérpótlékot el is utalták a számomra. Utóbb arra hivatkozott a munkáltató, nem akart ilyen kinevezésmódosítást aláírni, és egy újabb okirattal ismét módosításra került a kinevezésem, amely a bérpótlékot már nem tartalmazta. A munkáltató most vissza is akarja fizettetni velem a korábbi módosítás alapján kiutalt összeget, és nemcsak a nettó, hanem a bruttó mértékét. Mit tehetek?
Részlet a válaszból: […]szerinti esetben az első kinevezésmódosítás tekintetében nem releváns, hogy a munkáltató "nem akart" ilyet aláírni, mivel azt megtette. Ez a kinevezésmódosítás érvényesen létrejöhetett, és hatályos maradhatott mindaddig, amíg egy újabb kinevezésmódosítással a felek új megállapodást nem kötöttek. Az első kinevezésmódosítás hatálya alatt viszont az abban foglaltak szerint kell eljárni, és ha Önt az alapján magasabb illetmény illette meg, akkor azt kellett megkapnia. Amennyiben a munkáltató vitatja a kinevezésmódosítás érvényességét, annak semmisségére kell hivatkoznia, vagy azt a törvényi szabályok szerint meg kell támadnia (Mt. 28. §).A jogalap nélkül felvett illetményt a munkáltató visszakövetelheti ugyan, de jelen esetben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. december 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2804