Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott regisztrációs díj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Háztartási munka bejelentésének elmulasztása

Kérdés: Hetente jár hozzánk a takarítónő, havonta be is szoktam jelenteni, illetve befizetem utána az 1000 Ft-ot. A múlt hónapban azonban a bejelentés sajnos elmaradt. Milyen következménye lehet ennek?
Részlet a válaszból: […]bejelentés a teljesítés napját magában foglaló hónap utolsó napjáig terjedő időszakra vonatkozik, tehát ugyanazon háztartási alkalmazottat a következő hónapban történő ismételt foglalkoztatása esetén újból be kell jelenteni. Akkor is, ha a foglalkoztatás maga ténylegesen megszakítás nélküli volt, a hónap utolsó és a következő hónap első napján. A bejelentés feltétele, hogy a munkáltató az okmányirodánál előzetesen regisztráltassa magát ügyfélkapu-hozzáférés céljából. A bejelentést telefonon vagy elektronikusan (interneten, a magyarorszag.hu oldalon) lehet megtenni. Ha a háztartási alkalmazott adatait tévesen jelentették be, vagy a munkavégzés meghiúsult, akkor a bejelentést vissza lehet vonni, vagy törölni lehet, a bejelentést követő 24 órán belül. A regisztrációhoz (bejelentéshez) díjfizetési kötelezettség is kapcsolódik. A foglalkoztatót az adóhatósági nyilvántartásba vétel, regisztráció céljából a bejelentéssel érintett háztartási alkalmazottanként havonta 1000 forint összegű regisztrációsdíj-fizetési kötelezettség terheli. A regisztrációs díj összege független attól, hogy az adott hónapon belül hány napon történt a foglalkoztatás. Mindez nem adó, hanem az adóhatóság eljárásáért fizetendő díj. A díjat NAVH (volt APEH)-számlára csekken, a NAVH ügyfélszolgálatain bankkártyával, vagy pénzforgalmi számláról történő átutalással a bejelentés napját magában foglaló hónapot követő hó 12. napjáig kell megfizetni. Bár a regisztrációs díj csekély összegű, elmaradása, illetve a bejelentés elmulasztása esetén igen szigorú szankció vár a foglalkoztatóra. 100 000 forintig terjedő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. február 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 929