Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felmentés munkavégzés alól tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkakör-felajánlási kötelezettség várandósság esetén

Kérdés: Egy kolléganőnk októberben terhesség miatt megtagadta a munkavégzést, mert a munkaköre veszélyeztetné állapotát. November végén hozott egy orvosi javaslatot, miszerint ülő, kímélő munkát javasolnak részére. Október vége óta állásidőt fizetünk neki. Sajnos nem biztos, hogy találunk a részére ülő, kímélő munkát. Így ha nem tudjuk szerződés módosítására rávenni, akkor a terhesség végéig állásidőt kell nekünk fizetni? Milyen egyéb lehetőségünk van még?
Részlet a válaszból: […]nem veszélyeztető és biztonságos ellátására - ezt egyébként a munkavállaló maga is megtehette volna [33/1998. NM rendelet 7. § (1) bek. a) pont]. A kérdésből nem tűnik ki egyértelműen, hogy a "javaslatot" ki fogalmazta meg; az alkalmasság kérdésében dönteni ugyanis csak a foglalkozás-egészségügyi orvos jogosult, ő pedig legfeljebb figyelembe veszi más orvos javaslatát. Eltérő orvostól származó javaslat foglalkoztatási szempontból annyit jelent, hogy a munkáltató köteles a soron kívüli alkalmassági vizsgálat kezdeményezésére. Ha a foglalkozás-egészségügyi orvos fogalmazta meg a javaslatot az alkalmassági véleményben, akkor azt korlátozásnak kell tekinteni, és be kell tartani.Ebben az esetben a munkáltatónak az egészségi állapotnak megfelelő, betölthető másik munkakört kell felajánlani; ha ilyen nincs, vagy azt a munkavállaló alapos okkal nem fogadja el (ilyen lehet például, ha a gazdasági vezető nem ül ki a recepcióra), akkor őt a munkavégzés alól fel kell menteni. A felmentés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. január 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3157