Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott bérkarton tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkáltatói mulasztások: szabadság, táppénz, bérjegyzék

Kérdés: Mi a teendő, ha a munkáltató nem adja ki a szabadságomat, mert azt mondja, hogy a cégnél nincs szabadság, sem táppénz? És ha a munkáltató nem adja ki a bérjegyzékemet?
Részlet a válaszból: […]hogy a munkavállaló szabadság iránti igénye elenyészne az év végével. A munkáltatót ugyan megbüntetheti a munkaügyi hatóság a szabadság késedelmes kiadása miatt, ám a munkavállaló később is jogosult követelni a még ki nem adott, korábbi évekről megmaradt szabadságát, az általános munkajogi elévülési időn, azaz három éven belül [Mt. 286. § (1) bek.]. Ugyanez irányadó a keresőképtelenség miatti mentesülésre is. Ha a munkáltató nem biztosít betegszabadságot (Mt. 126. §) a munkavállaló orvosi igazolással igazolt keresőképtelensége idejére, akkor a betegszabadságra járó díjazás három éven belül követelhető. Ha a betegszabadság kimerítésével a keresőképtelen munkavállaló táppénzre jogosult, ám azt a munkavállaló a munkáltató mulasztása miatt nem kapja meg, azért szintén a munkáltató felel.Végül, a törvény szerint, a kifizetett munkabér elszámolásáról a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig írásbeli tájékoztatást kell adni a munkavállaló[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. december 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3140

2. találat: Munkaszüneti nap feltüntetése a bérkartonon

Kérdés: A cégünknél használt bérkartonokon csak a hétköznapra eső munkaszüneti nap van feltüntetve. Amennyiben ez hétvégére esik, akkor pihenőnapként jelenik meg. Általános munkarendben (hétfőtől péntekig heti 40 órában) foglalkoztatott munkavállalókról van szó. A számfejtett havibért ez nem befolyásolja, mivel csak a munkanapokra kerül munkabér számfejtésre. Helyes így a bérkarton használata? Vagy jelölni kell rajta a munkaszüneti napokat, függetlenül attól, hogy hétköznapra vagy hétvégére esik?
Részlet a válaszból: […]nap miatt távolléti díjra jogosult.Ami az első lehetőséget illeti, a kérdés szerint a munkavállalók az általános munkarendben dolgoznak, így munkaszüneti napon nem. Ezért a jelen esetben munkaszüneti napi munkavégzés, illetve munkaszüneti napi pótlék [Mt. 140. § (4) bek.] fizetése nem merül fel, ez okból a munkaszüneti napnak nem kell szerepelnie a bérkartonon. A másik lehetőség kapcsán az Mt. szerint az óra- vagy teljesítménybérezés esetén a munkavállaló távolléti díjra jogosult a napi munkaidőre, amennyiben a teljesítendő munkaidő az általános munkarend szerinti munkanapra eső munkaszüneti nap miatt csökken [Mt. 146. § (3) bek. d) pont]. Tehát ha a munkavállaló óra- vagy teljesítménybérben kapja az alapbérét, és a munkaszüneti nap az általános munkarendre (hétköznapra) esik, akkor kell a napi munkaidejének megfelelő távolléti díjat kifizetni számára. Ha a munkavállaló nem óra- vagy teljesítménybérben dolgozik, részére az előbbiek szerinti távolléti díj nem jár (a havibére tartalmazza a munkaszüneti napra eső díjazást is). A hétvégére eső munkaszüneti nap pedig önmagában soha nem jogosít távolléti díjra. Ez utóbbi esetekben sincs tehát jelentősége[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2534
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,