Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott tartalékállomány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Tartalékállomány alatti munkavégzés

Kérdés: 2012. március 18-ával létszámcsökkentés miatt felmentéssel megszűnt a kormánytisztviselői jogviszonyom. A felmentési időm 2 hónap, mely 2012. január 18-tól 2012. március 18-ig tart, tartalékállományba helyezéssel. Erre az időre teljesen mentesítettek a munkavégzés alól. Ha én ez alatt a 2 hónap alatt egy magáncégnél elhelyezkedem (törvényesen, bejelentve stb.), akkor a végkielégítésemet és a tartalékállomány ideje alatt biztosított fizetésemet elveszítem?
Részlet a válaszból: […]kormánytisztviselő a tartalékállományba helyezés alatt az Mt. hatálya alá tartozó munkáltatónál (pl. gazdasági társaságnál) elhelyezkedik, az automatikusan megszüntetné a jogviszonyát, illetve elveszítené végkielégítését. A Ktjv. 9. §-ának (4) bekezdése szerint a kormánytisztviselőt a felmentés időtartamának legalább a felére a munkavégzési kötelezettség alól mentesíteni kell, és a Ktv. 21. §-ának (2) és (3) bekezdéseiben meghatározott összeférhetetlenségi szabály nem alkalmazható a munkavégzési kötelezettség alól mentesített kormánytisztviselővel szemben. Mivel Önt a felmentési idő teljes tartamára mentesítették a munkavégzési kötelezettsége alól, az új munkaviszonya nem vetheti fel az összeférhetetlenség problémáját. Miután magáncégnél helyezkedett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1291