Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkavállalói kizárólagos és elháríthatatlan magatartás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Mentesülés a kárfelelősség alól - a munkavállalói kizárólagos és elháríthatatlan magatartás

Kérdés: A munkavállalónk kézbesítőként dolgozik. A motorkerékpárjával egy olyan helyszínre szállított küldeményt, amely az eső miatt egy sáros, kátyús földúton volt megközelíthető. A motorral megcsúszott, elesett, és lábtörést szenvedett. Nem egyértelmű, hogy pontosan mi történt, de most kártérítési igénnyel állt elő. Az ilyen helyzet nem minősülhet a munkavállaló kizárólagos és elháríthatatlan magatartásának?
Részlet a válaszból: […]kell azzal, hogy a munkavállaló a motorral eleshet; így még ha ellenőrzési körén kívüli esemény lenne is, a konjunktív kimentési okot nem lehetne bizonyítani. A b) pont szerinti mentesüléshez két együttes feltétel szükséges, az, hogy a balesetnek egyáltalán ne legyen olyan oka, amely a munkavállaló magatartásán kívül esik, és annak oka a munkáltató részéről objektíve elháríthatatlan. Ha ugyanis nem kizárólag a munkavállaló elháríthatatlan magatartása okozta a kárt, vagy a kár oka egyébként nem bizonyítható, nem állapítható meg a kimentési ok bizonyítása a bizonyításra kötelezett munkáltató részéről.Egy ilyen helyzet vizsgálatánál több olyan körülmény is felmerülhet, melyek befolyásolhatják, hogy a munkavállaló magatartása minősüljön a baleset kizárólagos okaként. Így az, hogy a munkavállalónak föld­úton kellett közlekednie, amely az esőzés miatt sáros, csúszós volt. Vizsgálni kell, hogy a motor a stabilitását milyen alacsony sebesség mellett vesztette el, és hogy a baleset időpontjában aktuális útviszonyok mellett a gépjármű felszereltségére figyelemmel lehetett-e biztonságosan és komfortosan közlekedni az útszakaszon. Ugyancsak szerepet kap, volt-e munkáltatói elvárás, hogy ilyen esetben a munkavállaló csak gyalogosan vagy más gépjárművel közlekedhetett volna, és azt is, hogy a tanyára történő kézbesítési feladatokat az időjárási vagy útviszonyok függvényében lehetett-e volna szüneteltetni. Ugyancsak értékelni kell a munkavállaló motorkerékpár-vezetői tapasztalatát,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. december 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 4042