Munkaszüneti napi keresőképtelenség elszámolása
Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
Megjelent a Munkaügyi Levelek 90. számában (2013. szeptember 16.), 1755. kérdésszám alatt

Kérdés: Az Mt. augusztus 1-jével hatályba lépő szabályaival kapcsolatban kérdezzük. Munkaszüneti napi betegség esetén milyen díjazást (betegszabadság vagy távolléti díj) kell adnia a munkáltatónak:
a) ha a munkavállaló havibéres (általános munkarend szerint),
b) ha órabéres, és általános munkarend szerint beosztott, illetve
c) ha órabéres, de egyenlőtlen munkarendben, munkaidőkeretben foglalkoztatott (pl. augusztus 20-án szabadnapos, de keresőképtelen, és nem részesül táppénzben)?
Válasz (részlet): […]minősülni, csak a tartamára járó díjazás egyezik meg a betegszabadságéval. Amennyiben a munkavállalónak beosztása szerint dolgoznia kellett volna a munkaszüneti napon, akkor erre a napra már betegszabadságot kell elszámolni - ugyancsak a távolléti díj 70%-os összegével. Havibéres munkavállaló esetén a munkaszüneti napi keresőképtelenség esetén nem jár a távolléti díj 70%-a, ha e napra a munkavállalónak nem volt munkaidő-beosztása. Ugyanakkor, ha munkaszüneti napra a munkaidő be volt osztva, és e napon a munkavállaló keresőképtelen volt, betegszabadságot kell elszámolni - szintén a távolléti díj 70%-os összegével. Egyik[…]
ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.

Keresés

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére