Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Egyéni vállalkozó munkáltatói kárfelelőssége

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2009. február 23. (Munkaügyi Levelek (volt Munkaadói Levelek) 14. szám, 256. kérdés)

Kérdés: Egyéni vállalkozóként dolgozom, egy építőipari cégnek végzünk szerelési munkákat három alkalmazottammal. Egyikük balesetet szenvedett (megrázta az áram), mert a vele párban dolgozó munkatársa a szerelés előtt nem áramtalanította a hálózatot anélkül, hogy erre figyelmeztette volna a többieket. A sérült munkavállaló kártérítést akar, de úgy tudom, nem felelek a káráért, mert ott sem voltam, mikor az eset történt, és így nem is akadályozhattam meg a balesetet.

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]felelőssége beáll, a teljes kárt köteles megtéríteni. A munkáltató vétkességét a törvény vélelmezi, mivel csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a károkozás bekövetkezésében vétkesség nem terheli [Mt. 175. § (2) bekezdés]. A Legfelsőbb Bíróság egy elvi döntésében kifejtette, hogy a magánszemély munkáltató károkozására vonatkozó jogszabály értelmezése során ebben a körben nemcsak a magánszemély magatartását kell értékelni, hanem az alkalmazottja tevékenységét is, az ugyanis nem önmagában áll, hanem a munkáltató felelősségéhez tartozik (EBH 2007. 1639). Amennyiben megállapítható, hogy a másik munkavállaló mulasztásai, figyelmetlen munkavégzése okozták a balesetet, mivel gondatlanul elmulasztotta az áramtalanítást, és nem győződött meg arról, hogy azt a többi munkavállaló észlelte-e,[…]

Figyelmébe ajánljuk

Cégünk könyvviteli szolgáltatással foglalkozik. Egyik dolgozónk ugyanezen tevékenységi körrel egyéni vállalkozói igazolványt váltott ki. Erről az ügyfélkapus visszaigazolás alapján szereztünk tudomást. Ebben az esetben milyen lehetősége van a munkáltatónak? Mit tehetünk...

Tovább a teljes cikkhez

2011. október hónapban az akkor hatályos Ktv. szerint a köztisztviselő jubileumi jutalomra jogosító idejének szempontjából beszámított-e az egyéni vállalkozói jogviszony (1991. 08. 08.-1993. 01. 17.), illetve a munka nélküli időszak (1991. 01. 23.-1991. 08. 07.)?

Tovább a teljes cikkhez

Az egyéni vállalkozó egy másik egyéni vállalkozónál vállalhat-e alkalmi munkát?

Tovább a teljes cikkhez

Ha a munkáltató egyéni vállalkozó - egy büfé üzemeltetője - elhunyt, a munkaviszonyban álló alkalmazottjának megszűnik-e ezáltal a határozatlan idejű munkaviszonya?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére