Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott vagyoni biztosíték tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Magán-munkaközvetítés - vagyoni biztosíték

Kérdés: Cégünk tevékenységi körébe tartozik 2006 óta a belföldre történő magán-munkaközvetítés, valamint a munkaerő-kölcsönzés. Tudomásunk szerint jogszabály-módosítás következtében a magán-munkaközvetítői tevékenység folytatásához is vagyoni biztosítékot kell letétbe helyezni. A jogszabály-módosítás értelmében cégünknek is, vagy csak a módosítást követően az említett tevékenységekbe kezdőknek kell-e letétbe helyezniük a vagyoni biztosítékot?
Részlet a válaszból: […]területére irányuló közvetítés esetén a vagyoni biztosíték mértéke változatlanul 500 ezer forint maradt. A korábban vagyoni biztosíték letétbe helyezéséhez nem kötött belföldre irányuló magán-munkaközvetítői tevékenységhez is szükséges 2010. január 1-jétől 500 ezer forint összegű vagyoni biztosítékot letétbe helyezni. A módosítás alapján bevezetett, illetve megemelt mértékű vagyoni biztosíték azokra a magán-munkaközvetítői, illetve munkaerő-kölcsönzési tevékenységet folytatókra is kiterjed, akik a módosítás hatálybalépését megelőzően már letétbe helyeztek biztosítékot. A vagyoni biztosítéknak a megemelt összegű vagyoni biztosíték összegének megfelelő kiegészítésére, valamint a módosítás értelmében elrendelt vagyoni biztosíték letétbe helyezésére a módosítás hatálybalépését (azaz 2009. szeptember 19-ét) követő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. február 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 592