Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott üzemi tanács jogai tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Üzemi tanács tagjainak munkaidő-kedvezménye

Kérdés: Cégünknek több telephelye van. Központi üzemi tanács alakult nálunk, akiknek a tagjaival rendszeresen konzultálunk. A központi üzemi tanács tagjai különböző munkaidő-beosztásokban dolgoznak, így sűrűn előfordul, hogy az egyiküknek a pihenőnapjára esik a konzultáció. Ebben az esetben a konzultáció időtartamát miként kell elszámolni? A munkaidő-kedvezmény szabályait kell ezekre az esetekre alkalmazni?
Részlet a válaszból: […]A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár [Mt. 260. § (1)-(2) bek.]. Az üzemi tanácsban való részvétel önkéntes, mindez a választhatósági jog megnyilvánulása. Ebből következően az üzemi tanácsi feladatok ellátását is önkéntesen vállalja a munkavállaló. Annak érdekében, hogy a feladatellátás terheit ne kizárólag a munkavállalónak kelljen viselnie, a törvény a fizetett munkaidő-kedvezmény intézményével biztosítja, hogy az üzemi tanácsi feladatokat ne csak a szabadidejében kelljen ellátnia. A munkaidő-kedvezmény ugyanakkor jellegénél fogva a munkavállalót nem a szabadidejében (pl. pihenőnapján) illeti meg, hanem a beosztás szerinti munkaidejében - azaz a munkaidejében mentesül az üzemi tanácsi feladatok ellátásának időtartamára a rendelkezésre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. január 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3484

2. találat: Üzemi tanácsi jogok megsértése

Kérdés: A cégünknél - ahol üzemi tanácsi elnök vagyok - nagy beruházás van folyamatban, melyről az üzemi tanács véleményét nem kérték ki, majd csak későn, többszöri kérésre mutatták be a rajzokat, amit az üzemi tanács véleményezett. A dolgozók átszervezéséről sem kérték ki a véleményünket, és az üzemi tanácsi tagokat, elnököt is a megkérdezésünk nélkül helyezik át. Mit tehetünk? Milyen jogra hivatkozhatunk?
Részlet a válaszból: […]meglévő korszerűsítéséről [új Mt. 264. § (1) bek., (2) bek. a)-b) pont]. Amennyiben a munkáltató az egyeztetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy az üzemi tanács az e törvényből származó igényét bíróság előtt érvényesítheti [új Mt. 285. § (1) bek.]. Az üzemi tanács egyetértése szükséges az üzemi tanács elnöke - és 2012. december 31. napjáig a 2012. július 1-je előtt megválasztott üzemi tanács tagja - munkaviszonyának a munkáltató által felmondással történő megszüntetéséhez, vagy a munkáltató munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatást elrendelő intézkedéséhez [új Mt. 260. § (3) bek., Mth. 16. § (1) bek.]. A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásra 2012. december 31-ig a régi Mt. szabályai irányadóak. A védelem szempontjából munkáltatói intézkedésnek kell tekinteni 2012. december 31. napjáig[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. augusztus 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1410
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,