Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott polgári alkalmazott tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Polgári alkalmazott nyugdíjjogosultsága

Kérdés: A Magyar Néphadsereg állományában dolgoztam mint polgári alkalmazott. Jár-e pluszidő a fegyveres erőknél eltöltött idő után? Valamikor volt olyan rendelet érvényben, hogy 5 évente plusz 1 év szolgálati idő került jóváírásra.
Részlet a válaszból: […]időként figyelembe venni. [Tny. 37. § (1) és (4) bekezdés].Szolgálati nyugdíj - amíg azt a Knytv. 2012. január 1-jétől meg nem szüntette - csak a hivatásos állomány tagját illette meg, ennek képezte elemét a szolgálati jogviszony számításához előírt szorzó. A Hszt. 329. §-ának (1) bekezdése alapján ugyanis a szolgálati viszonyban töltött idő számításakor- kétszeres szorzót kellett alkalmazni például a rendkívüli vagy különösen veszélyes körülmények közötti szolgálatért,- másfélszeres szorzót például a tűzszerészek, ejtőernyősök, búvárok, békefenntartók esetén,- 1,2-szeres szorzót például rendszeres csapatkiképzést folytató szervezetek állománya, a fogvatartottakkal foglalkozók, a fokozott igénybevétellel járó beosztásokban szolgálatot teljesítő végrehajtói feladatot ellátók esetén.A honvédségi polgári alkalmazottakra, később közalkalmazottakra viszont korábban sem a fentiek, hanem a "civil" nyugdíjrendszer szabályai vonatkoztak, amelyek időszorzóról nem rendelkeztek. Azaz: ha a kérdező 1998. január 1. előtt polgári alkalmazottként közalkalmazotti jogviszonyban dolgozott, szolgálati ideje megállapításakor e jogviszony idejét nem lehet felszorozni.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. szeptember 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2731
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,