Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott munkaidő lecsúsztatása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Engedélyezett távollét munkaidőkereten túli "lecsúsztatása"

Kérdés: Cégünk általános munkarendben üzemel, munkavállalóinkat egyhavi munkaidőkeretben és teljes munkaidőben (napi 8, heti 40 órában) foglalkoztatjuk. Megállapodhatunk-e jogszerűen a munkavállalókkal arról, hogy az adott munkaidőkeretben - az engedélyezett távollétük miatt - le nem dolgozott munkaóráikat csak a következő munkaidőkeret alatt dolgozzák majd le?
Részlet a válaszból: […]"lecsúsztatni", akkor egyértelmű, hogy az Mt. 126. § (2) bekezdése alapján a munkáltató és a munkavállaló erre vonatkozó megállapodása alapján ezt megteheti. Figyelemmel továbbá arra, hogy az Mt. 126. § (2) bekezdése nem köti az adott munkaidőkerethez az engedélyezett távollét ledolgozásának lehetőségét, véleményünk szerint nincs akadálya annak sem, hogy a munkáltató és a munkavállaló a kérdésben írtaknak megfelelően állapodjon meg. Arra azonban mindenképpen figyelmet kell fordítania a munkáltatónak, hogy az engedélyezett távollét ledolgozásának idejét és módját minden esetben az Mt. egyéb munka- és pihenőidő szabályainak figyelembevételével szükséges meghatároznia. A kérdésben írt esetben például az Mt. 119. §-ában foglaltaknak megfelelően a napi munkavégzés maximuma a rendkívüli[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 319
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Rendkívüli munkavégzés - munkaidőkereten túli "lecsúsztatása"

Kérdés: Megállapodhat-e a munkáltató a munkavállalóval arról, hogy a két hónapos munkaidőkeret alatt teljesített túlórákkal a következő munkaidőkeret alatt ledolgozandó órák csökkennek, vagyis "lecsúsztatja" a munkavállaló őket? Ha erre nincs lehetőség, hogyan lehet szabályosan eljárni?
Részlet a válaszból: […]munkaidőkeret végéig kell kiadni [Mt. 147. § (4) bekezdés]. Mindebből következően, ha a rendkívüli munkavégzésért szabadidő, pihenőnap (pihenőidő) jár, a felmerült rendkívüli munkavégzést csak annak a munkaidőkeretnek a végéig "csúsztathatja le" a munkavállaló, vagyis az érte járó szabadidőt, pihenőnapot (pihenőidőt) még abban a munkaidőkeretben meg kell kapnia a munkavállalónak, amelyben a rendkívüli munkavégzésre sor került. Ezzel kapcsolatban felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Mt. 147. §-ának (4) bekezdése és az Mt. 126. §-a (1) bekezdése b) pontjának együttes értelmezése ellentmondáshoz vezethet. Az Mt. 126. §-a (1) bekezdése b) pontja alapján rendkívüli munkavégzés a munkaidőkereten felüli munkavégzés, amelynek fennállta csak a munkaidőkeret végén állapítható meg. Ugyanakkor, figyelemmel az Mt. 147. §-ának (4) bekezdésére, ha rendkívüli[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 298