Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott illetménykompenzáció tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Közalkalmazotti illetményrendezés téves besorolás miatt

Kérdés: A munkáltató a közművelődési ágazatba tartozik, a Kjt. hatálya alatt áll. Az Mt. hatálya alá tartozó munkáltatótól vettünk át munkavállalókat, akik közül többeket az átvételkor tévesen soroltak be (magasabb fizetési osztályba kerültek, mint a munkakörükhöz szükséges végzettség alapján kellett volna). Legkésőbb idén augusztustól szeretnénk rendezni az illetményeket, hogy mindenki a valós munkaköre és végzettsége alapján legyen kifizetve. Hibás besorolás korrigálása során lecsökkenthető-e a kolléga illetménye úgy, hogy nem kell kompenzálni ezért valamilyen munkáltató által adandó pótlékkal?
Részlet a válaszból: […]lehet módosítani (az Mt. 58. §-a közalkalmazotti jogviszonyban is irányadó). Ezért nincs arra lehetősége a munkáltatónak, hogy - az akár nem vitásan - téves besorolásra tekintettel egyoldalúan lecsökkentse a kinevezés szerinti illetményt. A besorolás és így az illetmény korrigálására csak a kinevezés közös megegyezéssel történő módosításával van mód. Ilyenkor azonban nem feltétele az illetmény csökkentésének, hogy ezért a közalkalmazott valamilyen kompenzációt kapjon, például pótlék formájában. Megjegyezzük, hogy a közalkalmazott előmenetele miatti kötelező illetményemeléseket mindaddig nem kell érvényesíteni, amíg a közalkalmazott amúgy is magasabb[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. június 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1998

2. találat: Illetménykompenzáció egyedülállóknak is?

Kérdés: A 352/2010. Korm. rendelet szövegéből arra a következtetésre lehet jutni, hogy nem jogosult a kompenzáció igénybevételére az, aki egyedülálló, vagy akinek a házastársa, élettársa munkanélküli. Igaz ez?
Részlet a válaszból: […]említett összeghatárt. Tehát az, aki egyedülálló, illetve akinek a házastársa, élettársa álláskereső, szintén jogosult a kompenzációra, feltéve hogy családi kedvezményben nem részesül. A családi kedvezményben részesülők alapvetően azért nem jogosultak kompenzációra, mivel a gyermekek utáni család kedvezmény számukra az esetek döntő részében biztosítja a nettó kereset növekedését 2011-ben. Két esetkörben azonban a családi kedvezmény igénybevétele mellett is csökkenne a nettó kereset, és ezeket az eseteket kezeli a 352/2010. Korm. rendelet 2. §-ának (3)-(4) bekezdése. A (3) bekezdés azon esetet orvosolja, amikor az egy gyermek után járó 10 000 Ft-os családi kedvezmény nem teljesen elég a két szülő nettó keresetveszteségének ellensúlyozására. Ez nem fordulhat elő, ha az egyik szülő egyedül neveli a gyerme­ket, vagy házastárs, élettárs esetén legalább egyikük a 198 500 és a 267 000 Ft-os bérsávon kívül keres, vagy munkanélküli, mert akkor bizonyosan növekszik a családi nettó kereset a családi kedvezménnyel együtt. A (4) bekezdés azok számára biztosít 0,5%-os nyugdíjjárulék-növekedést ellentételező kompenzációt, akik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 949