Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elvárható jövedelem tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elvárható jövedelem megállapítása

Kérdés: Az elvárható jövedelem összegébe mit kell beszámítani? Idetartozik az őstermelői vállalkozásból befolyó összeg is?
Részlet a válaszból: […]rendkívüli munkateljesítménnyel hárít el [Mt. 178. § (4) bek.]. A kártérítés összegének kiszámításánál ugyanakkor le kell vonni a) az elmaradt munkabérre eső nyugdíjjárulékot; b) az állami egészségügyi és a társadalombiztosítás keretében járó ellátást; c) amit a munkavállaló munkaereje hasznosításával megkeresett vagy az adott helyzetben elvárhatóan megkereshetett volna; d) amihez a munkavállaló (hozzátartozója) a megrongálódott dolog hasznosításával hozzájutott; e) amihez a jogosult a károkozás folytán megtakarított kiadások eredményeként jutott hozzá (Mt. 182. §). Az elvárható jövedelem megállapításakor az eset összes körülményének mérlegelésével azt kell figyelembe venni, hogy a munkavállaló eleget tett-e kárenyhítési kötelezettségének, azaz munkaereje hasznosításával ténylegesen megkeresett-e valamilyen jövedelmet. Ha jövedelme nem volt, akkor azt kell megvizsgálni, hogy képes lett volna-e megkeresni az adott helyzetben (tőle) elvárható magatartás tanúsítása mellett valamilyen jövedelmet. Azt a jövedelmet ugyanakkor nem kell figyelembe venni, amit sérelemből eredő jelentős fogyatékossága ellenére, rendkívüli munkateljesítménnyel szerzett meg. A jövedelem származhat,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1216