Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott szakszervezeti propaganda tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Szakszervezeti tisztviselő - belépési jog a munkahelyre

Kérdés: Cégünk több telephellyel rendelkezik a megyében. Egy szakszervezet működik nálunk, de a kapcsolat nem túl jó, sok a súrlódás. A szakszervezet csak az egyik telephelyen folytatott tevékenységet, de néhány napja a tisztségviselő azzal kereste meg az ügyvezetőt, hogy szeretne a többi telephelyre is bemenni, és ott tagtoborzással kapcsolatos plakátokat kiragasztani. Az ügyvezető ezt nem engedélyezte, de a tisztségviselő arra hivatkozik, hogy neki igenis joga van belépni bármelyik telephelyre, azt nem lehet megtagadni. Igaza van-e, és tényleg kötelesek vagyunk lehetővé tenni számára a plakátok kiragasztását?
Részlet a válaszból: […]során köteles a munkáltató működési rendjére vonatkozó szabályokat megtartani [Mt. 19/A. § (1)-(2) bek.]. A munkáltató tehát nem tagadhatja meg a belépést, ha legalább egy taggal rendelkezik a szakszervezet a munkavállalók között, függetlenül attól, hogy a munkavállaló tag melyik telephelyen végez munkát. A belépés jogát tehát bármelyik telephelyre jogosult gyakorolni a tisztségviselő. A munkáltató továbbá köteles biztosítani annak lehetőségét, hogy a szakszervezet az általa szükségesnek tartott információkat, felhívásokat, valamint a tevékenységével kapcsolatos adatokat a munkáltatónál szokásos, vagy más megfelelő módon közzétegye, vagyis propagandát folytasson [Mt. 24. § (1) bek.]. Erre akkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 690
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Szakszervezeti propaganda az intraneten

Kérdés: A szakszervezetünk használhatja-e a munkáltató belső intranetes hálózatát, hogy közzétegye a munkavállalóknak szóló tájékoztatásokat és a gyűlések meghívóit? A munkáltató is ezen a rendszeren teszi közzé a fontosabb adatokat, nálunk ez minősül helyben szokásos tájékoztatási módnak. Mit tehetünk, ha a munkáltató nem engedélyezi a hálózat használatát?
Részlet a válaszból: […]megfelelő módon közzétegye [Mt. 24. § (1) bekezdés]. A szakszervezeti propaganda, a munkavállalók folyamatos tájékoztatása érdekében a munkáltató köteles biztosítani azt, hogy a szakszervezet tájékoztatóit vagy felhívásait a munkáltatónál közzétehesse. Ez magában foglalja a szervezet intranethálójára való adatfelvitelt is. Amennyiben a munkáltató csak abban nem ért egyet, hogy az intranetet milyen módon használja a szakszervezet, akkor az érdekvitának minősül,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 193
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,