Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott kollektív érdekvita tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Egyeztetés során létrejött megállapodás

Kérdés: A munkáltatónknál két szakszervezet működik, amelyek közül az egyikkel, a régebbivel, évekkel ezelőtt kollektív szerződést is kötött; jelenleg pedig szintén ez a régi szakszervezet jogosult önállóan kollektív szerződés megkötésére. Az új szakszervezet ugyanakkor sérelmezett bizonyos munkáltatói intézkedéseket, különösen a bónuszrendszert, és ennek a feloldása érdekében a munkáltató, illetve a két szakszervezet megállapodást kötött, amiben a bónusz feltételeit rögzítették; ez viszont nem a kollektív szerződés módosításaként történt. A munkáltató most úgy döntött, hogy a bónusz feltételeit megváltoztatja. Megteheti ezt egyoldalúan, vagy ehhez ismét egyeztetni kell a szakszervezetekkel?
Részlet a válaszból: […]végrehajtani nem lehet, továbbá a feleknek tartózkodniuk kell minden olyan cselekedettől, ami a megállapodást veszélyeztetheti [Mt. 194. § (1)-(3) bek.]. A kollektív érdekviták megoldásának kötelező útja tehát az egyeztető tárgyalás (egyeztetés). Amennyiben egy kollektív érdekvitát a törvény szerinti szabályok megtartásával - azaz a tárgyalást kezdeményező fél írásba foglalt álláspontjának a másik fél részére történő átadásával - kívánnak feloldani, akkor a felek között megindul az egyeztetés folyamata, és a törvényi szabályokat arra alkalmazni kell, függetlenül attól, a tárgyalások során bárki kifejezetten jelzi-e, hogy a törvény szerinti egyeztetésről van szó. Az egyeztetés során létrejött megállapodás kollektív szerződéses megállapodásnak minősül [Mt. 198. § (1) bek.]. Ez nem azonos a kollektív szerződéssel, azaz az egyeztetés nem eredményezi a kollektív szerződés módosítását, de a létrejött megállapodás mégis ilyen hatályú; azaz úgy kell tekinteni, mintha[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1018

2. találat: Szakszervezeti propaganda az intraneten

Kérdés: A szakszervezetünk használhatja-e a munkáltató belső intranetes hálózatát, hogy közzétegye a munkavállalóknak szóló tájékoztatásokat és a gyűlések meghívóit? A munkáltató is ezen a rendszeren teszi közzé a fontosabb adatokat, nálunk ez minősül helyben szokásos tájékoztatási módnak. Mit tehetünk, ha a munkáltató nem engedélyezi a hálózat használatát?
Részlet a válaszból: […]megfelelő módon közzétegye [Mt. 24. § (1) bekezdés]. A szakszervezeti propaganda, a munkavállalók folyamatos tájékoztatása érdekében a munkáltató köteles biztosítani azt, hogy a szakszervezet tájékoztatóit vagy felhívásait a munkáltatónál közzétehesse. Ez magában foglalja a szervezet intranethálójára való adatfelvitelt is. Amennyiben a munkáltató csak abban nem ért egyet, hogy az intranetet milyen módon használja a szakszervezet, akkor az érdekvitának minősül,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 193
Kapcsolódó tárgyszavak: ,