Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott sorkatonai szolgálat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Sorkatonai szolgálat tartama - nem jogszerző a jubileumi jutalomnál

Kérdés: A főiskola előtt előfelvételisként sorkatona voltam. Beszámít-e a jubileumi jutalom idejének megállapításánál a sorkatonai szolgálat?
Részlet a válaszból: […]honvédelmi kötelezettség szerint az állam által egyoldalúan létesített jogviszony volt, a fegyveres erőknél (a Magyar Honvédségnél, a Határőrségnél) letöltendő, meghatározott idejű katonai szolgálat teljesítése céljából.Ezzel szemben a Kjt. által említett fegyveres testület és rendvédelmi szerv körébe a rendőrség, a hivatásos katasztrófavédelmi szerv (korábban: polgári védelem és állami és hivatásos önkormányzati tűzoltóság), a büntetés-végrehajtási szervezet, az Országgyűlési Őrség, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (korábban a Vám- és Pénzügyőrség) tartozik; az ott szolgálatot teljesítők állnak a Hszt. 13. §-ának (1) bekezdése szerinti szolgálati viszonyban. Ez az állam nevében eljáró rendvédelmi szerv és a hivatásos állomány tagja között létrejött különleges közszolgálati jogviszony, amelyben mindkét felet a sajátos szolgálati körülményeknek megfelelő, a szolgálati viszonyra vonatkozó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. augusztus 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3665