Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott munkatapasztalat-szerzés támogatása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Pályakezdő álláskereső - munkatapasztalat-szerzés támogatása és a Start kártya-kedvezmény egyszerre?

Kérdés: Start kártyával rendelkező, pályakezdő álláskereső foglalkoztatásához kapcsolódóan a munkaadó részére nyújtható-e munkatapasztalat-szerzési támogatás?
Részlet a válaszból: […]bérköltségének - adózás előtti bruttó munkabér és járulékai - 50-100%-áig terjedhet a támogatás a munkaügyi központ döntésétől függően. A Korm. rendelet 1. § db) pontja alapján bérköltségként figyelembe vehető a Pftv. szerint járulékkedvezménnyel foglalkoztatott pályakezdő esetén a részére fizetendő, adózás előtti (bruttó) munkabér, valamint a Pftv. 4/A. § (1) bekezdésében meghatározott kedvezménnyel csökkentett járulék. Így a munkatapasztalat-szerzési támogatással párhuzamosan a pályakezdőt Start kártyával foglalkoztató munkaadót megillető járulékkedvezmény[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 370

2. találat: Pályakezdő álláskereső - a bérköltség támogatása hiányszakmában

Kérdés: Sütőipari cégünk évek óta munkaerőhiánnyal küszködik, pék munkakörbe vennénk fel pályakezdő fiatalokat. A sajtóból úgy értesültünk, hogy állami támogatásban részesülhet a munkáltató, ha hiányszakmával rendelkező pályakezdőt foglalkoztat. Mi a támogatás igénybevételének feltétele, és mi a támogatás mértéke, valamint időtartama? A munkáltatónak van-e továbbfoglalkoztatási kötelezettsége a támogatás igénybevételéhez kapcsolódóan?
Részlet a válaszból: […]alapján pályakezdő álláskeresőnek a 25. életévét - felsőfokú végzettségű személy esetén a 30. életévét - be nem töltött személy tekinthető. A támogatás a munkaadó kérelmére akkor nyújtható, ha a munkaadó a pályakezdő álláskereső munkaviszony keretében történő foglalkoztatását legalább egy évig, és legalább napi négyórás munkaidőben olyan munkahelyen vállalja, amely a pályakezdő részére megfelelő munkatapasztalatot nyújt. A támogatás a munkaadónál történő tényleges foglalkoztatás időtartamára, azonban legfeljebb egy évre nyújtható. Így nem támogathatók a munkaviszony fennállása alatt azon időszakok, amelyek alatt nem a pályakezdő foglalkoztatását vállaló munkaadónál történik a tényleges foglalkoztatás (pl. kirendelés, munkaerő-kölcsönzés). A támogatást a pályakezdő foglalkoztatásával kapcsolatban felmerülő bérköltség 50-100%-a közötti mértékben állapíthatja meg a munkaügyi központ - figyelemmel a Korm. rendelet 3. § (3) bekezdésében foglalt mérlegelési szempontokra. A bérköltség 100%-os támogatása esetén a támogatás nem haladhatja meg a szakképzettség szintjének megfelelően meghatározott következő maximális összeget: - az alapszintű szakképesítéssel rendelkező pályakezdő esetében a kötelező legkisebb munkabér összegét, - a középszintű vagy középfokú szakképesítéssel, illetve szakképesítést[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 368