Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott munkahelyteremtés támogatása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Foglalkoztatási kötelezettség utólagos módosítása

Kérdés: Munkahelyteremtő támogatásban részesült társaságunk 86 fő foglalkoztatásához kapcsolódóan. A támogatás folyósításával megegyező ideig, 2009 decemberéig fennálló foglalkoztatási kötelezettségünknek előreláthatólag nem tudunk eleget tenni. Kezdeményezni kívánjuk a támogatási szerződés módosítását annak érdekében, hogy a szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettségünknek legalább 75%-ban eleget tudjunk tenni. Módosítható-e oly módon a szerződés, hogy a 86 fő felett foglalkoztatott további munkavállalói létszám is kerüljön figyelembevételre?
Részlet a válaszból: […]visszamenőlegesen kerülne a támogatási szerződésben foglalkoztatási kötelezettség megállapításra, mindez az eredetileg nyilvánosan közzétett pályázati kiírás feltételeivel is ellentétbe kerülne, hiszen ezeket is utólagosan módosítaná azért, hogy a kondíciók csak a támogatást elnyerő vállalkozásra vonatkozzanak. A kérdésre irányadó Ámr. 87. § (14) bekezdése alapján viszont a támogatási szerződés csak akkor módosítható, ha a projekt a módosított feltételekkel is támogatható lett volna. Mivel jelen esetben ez a feltétel nem áll meg, javasoljuk, hogy a szerződésben a foglalkoztatási kötelezettség ne visszamenőlegesen, hanem a jövőre nézve kerüljön módosításra. A felek egyetértésével minderre lehetőség van úgy, hogy a foglalkoztatási kötelezettséggel érintett létszámot csökkentik a hátralévő foglalkoztatási kötelezettség időtartamának egyidejű meghosszabbítása mellett - feltéve ha ez nem okozza a pályázati feltételek jelentős megváltoztatását. Fontos ugyanakkor, hogy ha előreláthatóan nem tudják teljesíteni foglalkoztatási kötelezettségüket, ezt a körülményt a támogatási döntés meghozójának haladéktalanul be kell jelenteni az Ámr. 87. § (5) bekezdése[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. szeptember 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 433
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Munkahelymegőrző és a munkahelyteremtő beruházási támogatás - összeegyeztethetők?

Kérdés: Munkahelyteremtő beruházási támogatásban részesültünk, a támogatás folyósítását követő 1 évben továbbfoglalkoztatási kötelezettségünk áll fenn. Az általunk előre nem látható kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt azonban a munkavállalók foglalkoztatásához munkahely-megőrzési támogatást kérelmezünk a munkaügyi központnál. Összeegyeztethető-e egymással a két támogatás?
Részlet a válaszból: […]12 hónapban meglévő átlagos statisztikai állományi létszámot együttesen foglalkoztatja. A 6/1996. MüM rendelet szabályai kifejezetten nem zárják ki a munkahelymegőrző támogatásból azt a munkaadót, amelynek másik támogatáshoz - jelen esetben a munkahelyteremtő beruházási támogatáshoz - kapcsolódóan továbbfoglalkoztatási kötelezettsége még nem járt le. Ugyanakkor a munkahelymegőrző támogatás célja nem egyeztethető azzal össze, hogy egy korábbi foglalkoztatási célú támogatásból létrehozott munkahelyek megőrzését szolgálja a munkaadó által - egy másik foglalkoztatási célú támogatás nyújtására kötött hatósági szerződésben - kifejezetten vállalt foglalkoztatási kötelezettség időtartamára. Ebből következően a más támogatásban részesülő és ebből eredően foglalkoztatási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. augusztus 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 412