Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott inkasszó tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkabérből letiltás mellett az inkasszó alkalmazhatósága

Kérdés: Ha már 2 éve vonják az aktuális levonást (bank felé fennálló tartozásom van, lakáshitelt vettem fel), akkor inkasszózhatják a számlámat? Az 50%-os folyamatos levonási összeget inkasszózhatja így a végrehajtó?
Részlet a válaszból: […]általában legfeljebb 33%-ot, kivételesen, az alábbi követelések fejében legfeljebb 50%-ot lehet levonni:a) tartásdíj,b) az adóssal szemben fennálló munkavállalói munkabér-követelés,c) jogalap nélkül felvett munkavállalói munkabér és társadalombiztosítási ellátás.Ezek mellett több letiltás esetén is a levonás a munkavállalói munkabérnek legfeljebb 50%-áig terjedhet [Vht. 61. § (2) bek., 65. § (2)-(3) bek.].A "nettósított" munkabér összegéből korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely meghaladja az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének ötszörösét, ami 2017-ben 142 500 Ft (Vht. 63. §). Ez nem zárja ki, hogy az adósnak a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összegre is vezessenek végrehajtást ("inkasszót"). Ilyen esetben abból az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese (114 000 Ft) feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható. Az ez alatti összegből pedig az öregségi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. december 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3142
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,