Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott helyibérlet-támogatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Helyibérlet-támogatás részmunkaidőben foglalkoztatottaknak

Kérdés: Béren kívüli juttatás keretében mindenkinek adott (nem választható) elem a helyi bérlet kifizetése. Részmunkaidős munkavállalóknak adható ez időarányosan, ha egyébként beosztás szerinti munkanapjaik azonosak a teljes munkaidőben dolgozókéval?
Részlet a válaszból: […]tekintettel [8. § r) pont]. Nem minősül ugyanakkor az egyenlő bánásmód megsértésének a munka jellege vagy természete alapján indokolt, az alkalmazásnál számba vehető minden lényeges és jogszerű feltételre alapított arányos megkülönböztetés [Ebktv. 22. § (1) bek. a) pont]. Ilyen lehet, ha a munkavállaló azért részesül alacsonyabb - a részmunkaidejével arányos - mértékű juttatásban, mert a juttatás és a munkaidő mértéke összefügg - ez az időarányosság elve. Ennek okán lehet például a részmunkaidős munkavállaló havi alapbére arányosan kevesebb a teljes munkaidős munkavállalókéhoz képest. Ha azonban a juttatás nem függ a munkaidő mértékétől, arányosításnak sincs helye - nem lehet például a munkavállalónak csak minden második napon biztosítani a munkásbusz igénybevételének lehetőségét amiatt, mert négyórás részmunkaidős szerződése van.A helyi munkába járás munkáltatói támogatásánál is ugyanez az elv irányadó. Mivel a juttatásban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. január 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2843
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,