Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott visszahelyezés eredeti munkakörbe (Mt. 100. §) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eredeti munkakörbe történő visszahelyezés - ha már betöltötték

Kérdés: Munkavállalónk rendkívüli felmondás után munkaügyi bírósághoz fordult, ahol a pert megnyerte. A bíróság döntése értelmében eredeti munkakörébe vissza kell helyezni, melyet időközben betöltöttek. Mi ebben az esetben a munkáltató helyes eljárása?
Részlet a válaszból: […]munkáltató köteles a jogerős ítélet alapján a munkavállalót visszahelyezni az eredeti munkakörébe - még akkor is, ha az adott esetben a többi munkatárs sérelmével járna. A munkáltató akkor jár el jogszerűen, ha végrehajtja a jogerős ítéletben foglaltakat. Ennek során mérlegelnie kell azt a lehetőséget, hogy a szóban forgó munkakörre felvett munkavállaló munkaszerződését közös megegyezéssel módosítsa, és például részmunkaidőben vagy más munkakörben foglalkoztassa tovább, esetleg átmeneti megoldásként egyoldalú intézkedésével átirányítás alapján más munkakör betöltésére, illetve kirendeléssel más - a vele azonos tulajdonosi körbe tartozó - munkáltatónál kötelezze munkavégzésre. Optimális esetben a munkaszerződés módosítása nélkül bővíthető a létszám azáltal, hogy a pernyertes munkavállaló visszahelyezése mellett a helyére felvett munkavállalót is megtartja. Ha mindez nem lehetséges, szóba kerülhet a visszahelyezendő munkavállaló munkakörére felvett munkavállaló munkaviszonyának a megszüntetése is. Amennyiben a munkavállaló munkaviszonya határozott időre szól, az Mt. 88. § (2) bekezdése alapján a munkáltató külön indokolás nélkül úgy szüntetheti meg azt, hogy a munkavállaló számára egyévi átlagkeresetét, ha pedig a határozott időből még hátralévő idő egy évnél rövidebb, erre a hátralévő időre jutó átlagkeresetét megfizeti számára. Amennyiben a felvett munkavállaló munkaviszonya határozatlan időre létesült, a munkáltató a kérdésben is ismertetett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. szeptember 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 117