Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott többlet-végkielégítés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Végkielégítés a közalkalmazotti jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésekor

Kérdés: Van-e jogszerűen lehetősége a munkáltatónak arra, hogy a közalkalmazotti jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén a törvényi mértéken felül többlet-végkielégítést juttasson a közalkalmazott részére?
Részlet a válaszból: […]meghatározott szabályoktól a munkavállalóra kedvezőbb módon el lehessen térni. Ily módon annak ellenére, hogy maga az Mt. nem ír elő semmilyen többletjuttatást közös megegyezés esetére, a munkavállaló és a munkáltató bármikor jogszerűen megállapodhat abban, hogy a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésekor többletjuttatásban - így például ekkor az Mt. által nem biztosított végkielégítésben - részesüljön a munkavállaló. Figyelemmel azonban arra, hogy a Kjt. tekintetében nem alkalmazható az Mt. 13. §-a, a közalkalmazott jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén nincsen jogszerű lehetőség arra, hogy a felek többletjuttatásban (pl. "többlet-végkielégítésben") állapodjanak meg. A Kjt. 3. §-a kifejezett tiltó rendelkezése alapján az ilyen megállapodás a törvénybe ütközik, ily módon e megállapo­dás - az Mt.-nek a Kjt. tekintetében is alkalmazandó 8-9. §-a alapján - semmis. A Kjt. ugyanis alapvetően kógens törvény, mely csak akkor engedi az eltérést, ha maga a Kjt. vagy a mögöttes törvény - vagyis az Mt. - kifejezetten[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 783