Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott sztrájk miatti távollét tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkaidő-kedvezményre járó díj sztrájk alatt

Kérdés: A társaságunknál működő egyik szakszervezet sztrájkot kezdeményezett, és a munkavégzést is beszüntették. A sztrájkot szervező tisztviselő a sztrájk végeztével jelezte, hogy igényt tartana a munkaidő-kedvezmény miatt neki járó díjazásra. Ilyen esetben is kötelesek vagyunk fizetni?
Részlet a válaszból: […]a szakszervezet dönt. A munkából való távolmaradást előre be kell jelenteni. A munkaidő-kedvezmény tartamára a tisztségviselőt távolléti díj illeti meg [Mt. 25. § (1) és (3) bek.]. A sztrájk kezdeményezése, illetve a jogszerű sztrájkban való részvétel nem minősül a munkaviszonyból eredő kötelezettség megsértésének, amiatt a dolgozóval szemben hátrányos intézkedés nem tehető. A jogszerű sztrájkban részt vevő munkavállalót a Sztrájktv. alapján megilletik a munkaviszonyból eredő jogosultságok, de a sztrájk miatt kiesett munkaidőre - eltérő megállapodás hiányában - díjazás és a munkavégzés alapján járó egyéb juttatás nem illeti meg [6. § (1)-(3) bek.]. A Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozata értelmében a sztrájkban részt vevőnek, ideértve a szakszervezeti választott tisztségviselőt is, a sztrájk miatt kiesett munkaidőre díjazás nem jár. A Legfelsőbb[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. július 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 393

2. találat: Kényszerű távollét a munkahelyről sztrájk miatt

Kérdés: Fővárosi székhelyű cég vagyunk, a közelmúlt közlekedési sztrájkjai olyan kérdésekkel szembesítettek, amilyenekkel eddig nem kellett foglalkoznunk. Sztrájk esetén kötelezhetünk-e egyes munkavállalókat arra, hogy mindenképpen jöjjenek be a munkahelyükre? Milyen szabályok vonatkoznak a kiesett munkaidő elszámolására és díjazására?
Részlet a válaszból: […]vis maior körébe tartozó esemény, amelyet a munkavállalónak nem kell külön bizonyítania. Ebből következően - a közlekedési lehetőségek figyelembevételével -, a munkáltató a közlekedési dolgozók sztrájkja esetén nem kötelezheti a munkavállalót a munkahelyen történő megjelenésre és munkavégzésre. Ugyanakkor más a helyzet, ha a munkavállaló gyalogosan, igaz, valamivel hosszabb idő alatt, akár némi késéssel is beérhet munkahelyére. Ilyen esetben ugyanis már nem beszélhetünk a sztrájkról mint a munkahelyi megjelenést elháríthatatlanul akadályozó körülményről. Az elháríthatatlanság természetesen fel sem merülhet, ha a például a munkáltató szolgálati gépkocsit biztosít, vagy előre jelzi, hogy megtéríti a munkavállaló taxiszámláját. Az Mt. értelmében a sztrájk miatt munkahelyükön megjelenni nem tudó munkavállalók kiesett munkaideje igazolt, nem fizetett távollétnek minősül. A kieső időre díjazás nem jár, azonban kollektív szerződés, vagy a felek megállapodása, illetve a munkáltató döntése alapján lehetőség van egyfajta[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. május 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 10
Kapcsolódó tárgyszavak: