Keresés eredménye

A találat a megadott szóbeli szerződés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Szóban megkötött munkaszerződés elbocsátás utáni "átírása"
Kérdés: Mennyire felel meg a jogszabályoknak, hogy a munkaszerződésemet (két hét ledolgozott munka) az elbocsátásom után (szóbeli megállapodásunk után ellentétes tartalommal) akarják velem aláíratni? Ráadásul két évvel a nyugdíj előtt védett korú munkavállaló vagyok.
Részlet a válaszból: […]megállapodott. A munkaszerződés utólagos írásba foglalásával nincs lehetőség a már ledolgozott időre vonatkozólag visszamenőleg módosítani a munkafeltételeket. Más kérdés, hogy a szóbeli egyezség tartalmát jogvita esetén nehéz bizonyítani. Ön csak akkor köteles aláírni a munkaszerződést, ha az valós keltezést tartalmaz (nem visszamenőleges), és ha annak tartalma megfelel az akaratának.A kérdésből nem derül ki, milyen formában került sor a munkaviszony megszüntetésére. A védett kornak a munkáltatói felmondás esetében van jelentősége. A törvény szerint ugyanis a munkáltató a nyugdíjasnak nem minősülő munkavállaló határozatlan tartamú munkaviszonyát a munkavállalóra irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt éven belül (védett kor) a munkavállaló[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. szeptember 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2724