Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkavállalói biztosíték tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkavállalói biztosíték kikötésének feltétele

Kérdés: Munkavállalói biztosítékot milyen esetekben lehet megkövetelni a dolgozóktól? Elrendelhetem, hogy minden munkavállaló köteles legyen ilyen biztosítékot elhelyezni?
Részlet a válaszból: […]biztosíték adása. A feleknek kifejezetten meg kell állapodniuk a biztosítékban és annak pontos mértékében. Csak azzal a munkavállalóval lehet továbbá munkavállalói biztosítékra irányuló megállapodást kötni, aki munkaköre ellátása során a) más munkavállalótól, illetve harmadik személytől pénzt, értéket vesz át, vagy részükre ilyen kifizetést, átadást teljesít (pl. pénztáros), vagy b) ilyen munkavállaló közvetlen ellenőrzésére jogosult (pl. pénztári ellenőr) [Mt. 189. § (1) bek.]. Nem lehet viszont munkavállalói biztosítékra irányuló megállapodást kötni olyan munkavállalóval, aki pénzt, értéket csak esetileg, alkalomszerűen kezel vagy kap, és[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. június 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1336