Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott jogviszonyra jogosító idő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jubileumi jutalomra jogosító idő - 1992 előtti munkaviszony tartama

Kérdés: Az 1973 és 1979 közötti időszakban az akkori Tankönyvkiadó Vállalatnál dolgoztam, onnan áthelyezéssel kerültem egy általános iskolába tanárként. Azóta is folyamatosan közalkalmazottként dolgozom. Ezek az évek beleszámítanak-e a jubileumi jutalom jogosultsági idejébe?
Részlet a válaszból: […]amely ezen időpont után a Kjt. hatálya alá tartozott (volna), tehát a költségvetési intézmények munkavállalójaként munkaviszonyban töltött idő. A Tankönyvkiadó Vállalat, mint állami vállalat, nem rendelkezett költségvetési intézményi jogállással.Megjegyezzük, hogy a régi Mt. 209. §-ának (1) bekezdése - mely szerint, ha a munkavállaló munkaviszonya e törvény hatálybalépése előtt áthelyezéssel keletkezett, korábbi munkaviszonyát, mindaddig, amíg munkaviszonyát nem szünteti meg, úgy kell tekinteni, mintha jelenlegi munkáltatójánál töltötte volna el - 2012. július 1-jén hatályát vesztette. Ezért ezen időpontot követően nem számítható be a jubileumi jutalomra jogosító időbe olyan munkaviszony, amelyet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. augusztus 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1730