Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott jogválasztási szabadság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Jogválasztás lehetősége külföldön végzett munka esetén

Kérdés: Cégünket bővíteni szeretnénk, és úgy néz ki, hogy sikerül szereznünk Máltán megrendelést. Ehhez azonban szükségünk lesz egy új munkavállalóra, aki hosszabb időre, legalább két évre kitelepül, és onnan végzi a munkáját. Ilyen esetben ennek a munkavállalónak a munkaszerződésére alkalmazhatjuk a magyar jogot, vagy keresnünk kell egy helyi jogászt, aki a máltai munkajog szerint elkészíti a szerződést?
Részlet a válaszból: […]útján nem lehet eltérni [Róma I. rendelet 8. cikk (1) bek.]. Ha az egyéni munkaszerződésre alkalmazandó jogot a felek nem választották meg, a szerződésre azon ország joga az irányadó, ahol vagy - ennek hiányában - ahonnan a munkavállaló a szerződés teljesítéseként rendszerint a munkáját végzi. A rendszerinti munkavégzés helye szerinti országon nem változtat, ha a munkavállalót ideiglenesen egy másik országban foglalkoztatják [Róma I. rendelet 8. cikk (2) bek.].Ha az alkalmazandó jogot a fentiek alapján nem lehet meghatározni, a szerződésre azon telephely szerinti ország joga az irányadó, ahol a munkavállalót alkalmazták [Róma I. 8. cikk (3) bek.]. Ha azonban a körülmények összessége arra utal, hogy a munkaszerződés egy, a fentiek értelmében meghatározott országtól eltérő országgal szorosabb kapcsolatban áll, e másik ország joga alkalmazandó [Róma[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. szeptember 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2385

2. találat: Külföldi telephely - mi az alkalmazandó jog

Kérdés: Magyarországi székhelyű gazdasági társaság ügyvezetője vagyok. Azt tervezzük, hogy a közeljövőben egy kisebb telephelyet hozunk létre Németországban. Kezdhetjük áttanulmányozni a német jogot? Nem kívánunk magyar munkavállalót kiküldeni, hanem kinti szakemberekre lenne szükségünk. Milyen szabályok szerint alkalmazzuk őket?
Részlet a válaszból: […]munkát a Magyar Köztársaság területén végzik. Az Nmjtvr. értelmében a munkajogi jogviszonyok tekintetében elsődlegesen a feleket illeti a jogválasztás szabadsága, azaz a munkaviszonyra azt a jogot kell alkalmazni, amelyet a felek a munkaszerződés megkötésekor vagy később választanak. Akkor határozza meg az Nmjtvr. az alkalmazandó jogot, ha a felek nem élnek a jogválasztás lehetőségével. A munkajogi jogviszonyban szereplő külföldi elem esetén az Nmjtvr. 51. § (2) bekezdésének a) pontja szerint a munkaviszonyra annak az államnak a joga az irányadó, amelynek területén a munkavállaló a munkáját szokásosan végzi. Amennyiben az Ön magyarországi székhelyű cége Németországban történő munkavégzésre kíván külföldi állampolgárt igénybe venni, és nem választanak jogot, akkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 144
Kapcsolódó tárgyszavak: ,