Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott illetmény visszatartása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kormánytisztviselő igazolatlan távolléte - az illetmény visszatarthatósága

Kérdés: Egyik kormánytisztviselőnk július 8-a óta nem jelent meg a munkahelyén, nem válaszol semmilyen megkeresésünkre, és semmivel nem indokolta meg távollétét. Megindítottuk az ügy kivizsgálását, de tudni szeretnénk, hogy addig is kötelesek vagyunk-e illetményt fizetni részére, mert az igazolatlan távollétre konkrét rendelkezést nem találtunk a Kttv.-ben. Egyelőre nem fizettünk illetményt. Jogszerűen jártunk el?
Részlet a válaszból: […]esetek, amikor a kormánytisztviselő mentesül a munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól. Ezek a következők: a keresőképtelenség, a reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a kötelező orvosi vizsgálat, a véradáshoz szükséges, legalább négy óra, valamint a szoptató anyának a Kttv. által biztosított időtartam; továbbá hozzátartozó halálakor két munkanap, a törvényben rögzített képzésen való részvételhez szükséges idő, önkéntes, illetőleg létesítményi tűzoltói szolgálat ellátása időtartama, bíróság vagy hatóság, illetve Kormánytisztviselői Döntőbizottság felhívására vagy az eljárásban való személyes részvételhez szükséges időtartam, a különös méltánylást érdemlő személyi, családi vagy elháríthatatlan ok miatt indokolt távollét, a Kttv.-ben vagy végrehajtására kiadott jogszabályban, valamint a közszolgálati szabályzatban meghatározott időtartam, illetve a munkáltató engedélye alapján (Kttv. 79. §)].Az általános szabály szerint a kormánytisztviselő a kormányzati szolgálati jogviszonya[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2082