Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott időtartam tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Határidő és időtartam

Kérdés: Mi a különbség a határidő és az időtartam között? Mit ért az új Mt. azon, hogy a "naptár az irányadó" a határidőnek nem minősülő időtartam számítására?
Részlet a válaszból: […]munkaviszony megszüntetésének jogellenességével kapcsolatos keresetlevél előterjeszthető. Ilyenkor, ha a munkavállaló a felmondást a 30. napig nem támadja meg a bíróságon, akkor a felmondás jogkövetkezményei jogerőssé válnak a határidő elteltével (megjegyzendő, hogy a mulasztás kimentésére azért bizonyos esetekben a jogszabály lehetőséget ad). A határidőnek nem minősülő időtartam leteléséhez is fűződik jogkövetkezmény, de ez anélkül áll be, hogy a félnek valamilyen magatartást kellene tanúsítania; ilyen például a felmondási idő, amelynek elteltével a munkaviszony megszűnik. A határidő és az időtartam számítása különbözőképpen történik. Mindkettő az arra alapot adó nyilatkozat megtételének napján kezdődik. A határidő számításánál az a lényeg, hogy a letelte a nap elnevezése vagy számozása alapján megfelel a kezdőnapnak,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. július 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1356
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,