Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott hátrányos helyzetű személy tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Hátrányos helyzetű személy fogalma

Kérdés: Közúti fuvarozási cégünk képzési megállapodást kötne a munkaügyi központtal olyan álláskereső képzése tekintetében, aki a képzés eredményeként az általunk megkívánt kategóriájú vezetői engedélyt szerezné meg, és ezt követően munkaviszony keretében foglalkoztatnánk. Úgy tudjuk, hogy hátrányos helyzetű személy esetében nagyobb mértékű támogatást nyújt a munkaügyi központ a képzés költségeihez, a jogszabályban viszont nincs meghatározva, hogy kit kell hátrányos helyzetű személynek tekinteni.
Részlet a válaszból: […]intenzitás mértékére vonatkozó rendelkezéseket, a 8/A. § (5) bekezdése alapján a maximális támogatási intenzitás az elszámolható költségek 60%-a, és a költségek fennmaradó 40%-át a munkaadó fizeti meg. Ettől eltérően, egyes esetekben a támogatási intenzitás az elszámolható költségek legfeljebb 80%-ának megfelelő mértékig növelhető. Így 10 százalékponttal növelhető a támogatás - többek között - hátrányos helyzetű személy részére nyújtott képzés esetében. A kérdésben szereplő képzési támogatás az EK rendelet rendelkezéseivel összhangban nyújtható, ezért az általános csoportmentességi rendeletnek is elkeresztelt uniós szabály fogalmait kell figyelembe venni a képzési támogatás nyújtásakor is, mivel a MüM rendelet valóban csak a bértámogatás tekintetében határozza meg a hátrányos helyzetű személy fogalmát. Az EK rendelet alapján hátrányos helyzetű munkavállaló, aki - az előző 6 hónapban nem állt rendszeresen fizetett alkalmazásban, vagy - nem szerzett középfokú végzettséget vagy szakképesítést, vagy - 50 év feletti személy,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. augusztus 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 431