Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott GYET tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Gyermek gondozására biztosított fizetés nélküli szabadság több gyermek után - a munkába történő visszatérés

Kérdés: Egy munkavállalónk több mint 15 éve van a cégnél, amiből csak 4 évet dolgozott, mert négy gyermeket szült, a negyedik most töltötte be a harmadik életévét. A kolléganő főállású anya szeretne lenni gyermeke 8 éves koráig, 2019-ig. Ezért fizetés nélküli szabadságot kért. Mondhatja-e ilyen esetben a munkáltató, hogy nem engedélyezi a fizetés nélküli szabadságot? A problémánk alapvetően az, hogy ha akár most, akár 5 év múlva visszajönne dolgozni, már úgy kiesik a munkából, hogy valószínűleg nem tartana a vezetője rá igényt, és fel kellene neki mondanunk. Hosszú munkaviszonya miatt pedig 5 év múlva még több lenne a felmondási ideje, végkielégítése, ezért több millió Ft-ot kapna munkavégzés nélkül, lényegében azért, mert otthon nevelte a gyermekeit.
Részlet a válaszból: […](ekkor a GYES a tankötelessé válás évének végéig jár), vagy a gyermek tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos - ebben az esetben 10. életévének betöltéséig jár a GYES [Cst. 20. §].A főállású anyaság viszont a gyermeknevelési támogatás (GYET) folyósításának ideje, amely a Cst. 23-24. §-a alapján akkor jár, ha a szülő a saját háztartásában három vagy több kiskorút nevel (tehát nagycsaládosnak minősül); ez a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől a 8. életévének betöltéséig jár, és mellette keresőtevékenységet - külső munkahelyen - heti 30 órát meg nem haladó időtartamban lehet folytatni. Azonban az Mt. csak a GYES-hez kapcsol kötelezően biztosítandó fizetés nélküli szabadságot, a GYET-hez nem. Így általában a legfiatalabb gyermek 3. életéve betöltése[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2059

2. találat: Szabadságra jogosultság - ha GYET-ben részesül a munkavállaló

Kérdés: GYET-re igénybe vett fizetés nélküli szabadság időtartamára jár-e, illetve mennyi időre jár szabadság?
Részlet a válaszból: […]időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés otthonában történik (Cst. 23-24. §). A GYET idejére az Mt. nem biztosít alanyi jogon fizetés nélküli szabadságot. Ez ugyanis csak a gyermek harmadik életévéig jár, illetve a gyermek tizedik életéve betöltéséig a gyermekgondozási segély folyósításának tartama alatt (Mt. 128. §, 130. §). Ha a munkavállaló a GYET mellett is mentesülni kíván a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége alól, a fizetés nélküli szabadságról külön meg kell állapodnia a munkáltatóval. A GYET idejére igénybe vett fizetés nélküli szabadság a törvény alapján nem minősül szabadságra jogosító időnek [Mt. 115. § (2) bek.]. Ugyanakkor nincs akadálya, hogy a felek ettől eltérően[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. október 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1785
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

3. találat: GYET beszámítása a közszolgálati jogviszonyba, illetve a jubileumi jutalomra jogosító időbe

Kérdés: Az egyik köztisztviselőnkkel vitában állunk a jogviszonyának, illetve a jubileumi jutalomra jogosító idejének kiszámításával kapcsolatban. Kérdésünk: a GYET ("főállású anyaság") idejét be kell-e számítani a közszolgálati jogviszonyban töltött, valamint a jubileumi jutalomra jogosító időbe?
Részlet a válaszból: […]nem vehető figyelembe. Ha azonban a GYET időtartama alatt az igénybe vevő foglalkoztatási jogviszonyban áll, ennek időtartamát a Ktv. 72. § (1) bekezdése alapján a köztisztviselő besorolásánál figyelembe kell venni, vagyis a közszolgálati jogviszonyban töltött jogosító időbe beszámításra kell, hogy kerüljön. A jubileumi jutalomra jogosító idő megállapítására a Ktv. 49/E. § (3) bekezdése tartalmaz rendelkezést, amely szerint a jubileumi jutalomra jogosító[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 716