Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott föld alatti munkavégzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Föld alatti munkavégzés - milyen munkahely esetén jár a pótszabadság?

Kérdés: A bevásárlóközpont alsó szintjén, kétségtelenül a felszín alatt lévő üzletben dolgozó munkavállaló részére jár-e a föld alatti munkavégzésért járó pótszabadság?
Részlet a válaszból: […]Mt.-vel, az 1967. évi II. törvénnyel ellentétben a hatályos szabályozás nem sorolja fel az egyes ágazatokat (pl. bányászat, villamosenergia-ipar), ahol a föld alatti munkavégzés esetén e szabályok alkalmazandók, hanem - szektorsemlegesen - minden ágazatra vonatkozóan egységesen biztosítja ezt a pótszabadságot. A földalattiság fogalmát jogszabály nem tartalmazza. Ugyanakkor az Mvt. 87. §-ának 13. pontja a munkát végző vagy a munkavégzés hatókörében tartózkodó személyre veszélyt vagy ártalmat jelentő veszélyforrások között sorolja fel a munkahelynek a föld (padló) szintjéhez viszonyított elhelyezését. A fentiekből következően[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. június 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 42
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,