Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott föld alatt dolgozó munkavállaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Pótszabadság föld alatti munkavégzés esetén

Kérdés: Pénzintézetnél dolgozom, a munkavégzés helye egy bevásárlóközpont. Nincs természetes fény, teljesen zárt a rendszer, és természetes szellőzés sincs. Télen-nyáron megy a klíma. Jár a +5 munkanap pótszabadság? Gyakorlatilag úgy érezzük magunkat, mintha a föld alatt lennénk. Semmit nem tudunk a külvilágról egész nap.
Részlet a válaszból: […]pótszabadságra csak az a munkavállaló jogosult, aki állandóan a föld alatt dolgozik, azaz a munkaideje egészét a föld alatt tölti. Ez a pótszabadság alapvetően munkavédelmi célú, és a jogosultság arra épül, hogy a talajszint alatt elhelyezkedő munkahelyen, természetes megvilágítás, szellőzés nélkül eltöltött munkaidő egészségkárosító hatásait kompenzálja. Ezért a "föld alatt" kitételt ennek megfelelően, tágan kell értelmezni, amelybe nemcsak egy bánya, de például egy pincében, alagsorban, mélygarázsban kialakított munkahely is beletartozik.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. február 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3814

2. találat: Föld alatt dolgozók pótszabadsága

Kérdés: Egy cukrászda alagsorában dolgozom kb. nyolc éve, egyértelműen a föld alatt. Jár-e nekem a föld alatti munkavégzéssel járó évi öt nap pótszabadság?
Részlet a válaszból: […]értelmezni a pótszabadság jogosultsági feltételeit. Az azonban egyértelm ű , hogy a pótszabadságra csak az a munkavállaló jogosult, aki állandóan a föld alatt dolgozik, azaz a munkaideje egészét a föld alatt tölti. Ez a pótszabadság alapvet ő en munkavédelmi célú, és arra épül, hogy a talajszint alatt elhelyezked ő munkahelyen, természetes megvilágítás, szell ő zés nélkül eltöltött
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. július 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3000
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,