Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felmondás írásba foglalása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jogellenes munkavállalói kilépés jogkövetkezményei

Kérdés: Határozatlan időre alkalmazott munkavállalónk egyik nap nem jelent meg a munkahelyén. Másnap felhívtuk telefonon, közölte, hogy kilépett, többet nem jön. A próbaideje már régen letelt. Mivel nem akarjuk, hogy a többi munkavállaló körében általánossá váljon ez az eljárás, "példát akarunk statuálni", és az ebből eredő valamennyi lehetséges igényünket érvényesíteni kívánjuk vele szemben. Van-e arra lehetőségünk, hogy rászorítsuk a munkaszerződés teljesítésére, azaz arra, hogy jöjjön vissza, és lássa el a munkakörét?
Részlet a válaszból: […]meg, a munkáltató követelheti tőle a munkavállalói felmondás esetén irányadó felmondási időre - átalános szabály szerint 30 napra - járó távolléti díjnak megfelelő összeg megfizetését [Mt. 69. § (1) bek., 84. § (1) bek.]. Ezen túlmenően a munkáltató az ezt a mértéket meghaladó kárának megtérítését is követelheti tőle, ám az említett tételek együttesen nem haladhatják meg a munkavállaló tizenkét havi távolléti díjának összegét [Mt. 84. § (2) bek.]. Ezeket az igényeket általános szabály szerint munkaügyi perben érvényesíthetik a munkavállalóval szemben. Emellett a munkaszerződés teljesítésére, a munkakörének ellátására nem kötelezhetik a munkavállalót.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. május 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3587