Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott töredéknap tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Kerekítés a szabadság számításánál

Kérdés: 2016 novemberében munkahelyet váltottam, és sajnálatos módon a két munkáltató között elveszett egy szabadnapom. Az előző munkahelyemen 2016. november 4-ig dolgoztam, a jelenlegi munkahelyemre pedig 2016. november 7-től vagyok bejelentve. A két időpont között egyetlen hétvége (48 óra) telt el, ami hivatalosan nem tartozik egyik munkáltatóhoz sem. Ez az esetek 99%-ában nem okoz problémát, nekem azonban többszörösen is: egyrészt elestem a hétvégi hazautazási költségtérítéstől (ez a kisebbik baj), másrészt a kerekítés szabályai miatt elveszett egy nap szabadságom. (Az egyik munkahely a 19,4 napot, a másik pedig a 3,45 napot kerekítette lefelé.) Mi a gyakorlat ebben az esetben, hogyan tudnám érvényesíttetni a nekem járó 23. nap szabadságomat?
Részlet a válaszból: […]másrészt a november 7-én kezdődő munkaviszonyban a szabadságot időarányosan állapították meg. A szabadság számítása során a fél napot elérő töredéknap egész munkanapnak számít (Mt. 121. §). Ezért a leírt esetben a kerekítés sem kifogásolható, hiszen mindkét esetben 0,5-nél kevesebb töredéknap keletkezett. Az közömbös, hogy esetleg csak pár napon, ezáltal pár tizeden múlt, hogy eggyel
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. február 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2869
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Szabadság - töredéknap kiadása munkaidőkeret alkalmazásának megszűnésekor

Kérdés: Hogyan kell eljárni akkor, ha a munkavállalónak megszűnik a munkaidőkerete, de van fennmaradt, egész napi munkaidőt kitevő szabadsága? Például év végén megszűnik a munkaidőkeret, és nem kezdődik új a következő évben, de a munkavállalónak 4 órányi szabadsága nem lett kiadva tavaly. Hogyan kell ezt kiadni idén?
Részlet a válaszból: […]munkanapban kell kiadni és nyilvántartani [Mt. 124. § (1) bek.]. Ilyen esetben - mivel a szabadságot minden esetben a teljes munkanapra, a napi teljes beosztás szerinti munkaidőre ki kell adni - a négyórányi fennmaradó szabadságot csak úgy tudja kiadni a munkáltató, hogy egy teljes munkanapra (8 órára) mentesíti a munkavállalót a munkavégzés alól, és ezt szabadságként számolja el részére - vagy­is ilyenkor a "+4 óra" szabadságot (annak költségét) a munkáltatónak kell viselnie.Általános előírásként itt is igaz viszont, hogy a szabadságot a tárgyévben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2220

3. találat: Töredéknapi szabadság kiadása - ha órákban számolnak el

Kérdés: 12 órás műszakokban, de teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak év végén négy óra kivehető szabadsága maradt. Hogy adom ki ezt a négy órát, fél nap szabadsággal, vagy fel kell kerekíteni egész napra?
Részlet a válaszból: […]szabadság nem éri el a beosztás szerinti napi munkaidőt. Ilyen esetekben a következő megoldások jöhetnek szóba.Az egyik lehetőség, hogy a munkáltató a munkavállalót az év végén pontosan annyi órára osztja be egy munkanapra, amennyi felhasználatlan szabadsága még van, és a munkavállaló e napon veszi igénybe a szabadságot. A másik megoldás, hogy az egy munkanapot el nem érő szabadságot a felek átviszik a következő naptári évre. Például, a felek közös megegyezéssel az életkori pótszabadságot átvihetik a tárgyév utáni évre [Mt. 123. § (6) bek.]. Ha tehát a munkavállalónak életkora alapján legalább egy munkanap szabadság jár (azaz legalább 25 éves), akkor a töredéknapnyi szabadság megállapodás alapján átvihető a következő évre. Ez a megállapodás a következő év végén is megköthető, ha akkor is pár óra szabadság maradna meg. Harmadik lehetőségként annak sincs akadálya,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. február 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2193
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , , ,