Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott tanulószerződés felbontása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Tanulószerződés felbontása

Kérdés: Tanuló vagyok, a második szakmám megszerzésén fáradozom. Az iskolával tanulószerződést kötöttünk, havonta kb. 14 000 Ft ösztöndíjat kaptunk. Mivel már van egy OKJ-s szakmám - ez is az -, ezért évente 180 000 Ft-ot kell befizetnünk. Most megvonták az ösztöndíjat, arra hivatkozással, hogy ez a második szakmára irányuló képzés. Felbontották a tanulószerződést. Jogszerű volt ez az intézkedés?
Részlet a válaszból: […]félévekben a tanulószerződésben meghatározott szempontok figyelembevételével emelni kell, a tanuló tanulmányi elő­menetelének, a gyakorlati képzés során nyújtott teljesítményének és szorgalmának figyelembevételével. A 48. § (4) bekezdése értelmében a tanulószerződésre az Szt.-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk.-nak a megbízási szerződésre vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni. Mindezen szabályok alapján a szakképző iskola, mint gyakorlati képzőintézmény, a tanulószerződésben meghatározott hallgatói juttatást nem vonhatja el egyoldalúan, a tanulószerződés módosításával.Az Szt. 51. §-ának (4) bekezdése vonatkozik a tanuló­szerződés felmondására: bármelyik fél felmondással akkor mondhatja fel a tanulószerződést, ha a tanuló tanulószerződéssel történő foglalkoztatása más gyakorlati képzést szervezőnél biztosított. Ez vonatkozik az első és a további szakképesítések megszerzésére kötött tanulmányi szerződésekre egyaránt, tehát ha ez a feltétel nem teljesült, a szakképző intézmény nem élhet a felmondás jogával. Egyébként pedig a tanulószerződés megszüntetésére azonnali hatályú felmondással is sor kerülhet, de csak akkor, ha a másik fél a tanulószerződésben vállalt lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal, jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. április 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1599