Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott rosszhiszemű pervitel tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bizonyítékok kiadása

Kérdés: Milyen jogszabály alapján kötelezhető a munkáltató, hogy adja ki a munkavállaló perindításához elengedhetetlenül szükséges iratokat, bizonyítékokat (pl. rendkívüli munkavégzés díja iránti igény érvényesítésében szükséges menetleveleket és vezénylést)?
Részlet a válaszból: […]periratban jobb tudomása ellenére vagy nagyfokú gondatlanságból az ügyre vonatkozó olyan tényt állított, amelyről bebizonyosodik, hogy valótlan, vagy az ügyre tartozó oly tényt tagadott, amelyről bizonyossá válik, hogy igaz, vagy olyan tényt elhallgatott, amelyről tudnia kellett, hogy a per eldöntése céljából jelentős. Ugyanez vonatkozik arra, aki valamely nyilatkozatot indokolatlanul késedelmesen tesz meg, vagy azt felhívás ellenére sem teszi meg, és ezáltal a per befejezését késlelteti. A pénzbírság legmagasabb összege ötszázezer - a kiskorúval szemben kiszabott pénzbírság legmagasabb összege háromszázezer - forint azzal, hogy az nem haladhatja meg a pertárgy értékét. A kiszabott pénzbírságot szabadságvesztésre átváltoztatni nem lehet. Emellett aki a rosszhiszemű pervitellel felesleges költségeket okoz, az pernyertességére tekintet nélkül a költségek megtérítésére kötelezhető [Pp. 8. § és 120. §].Az idézett eljárási szabályokból eredően tehát a feleknek kötelező a bíróság által - a másik fél kérelmére - megjelölt okiratokat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. szeptember 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2386
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,