Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkaügyi felügyelet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaügyi felügyeleti hatáskörök

Kérdés: Súlyos munkaadói visszaélések után a problémáimat jeleztem a Munkaügyi Főfelügyelőségnek. Hét hónap után kaptam tőlük egy semmitmondó választ, melyből világosan kiderül számomra egy vezetői szintű, korrupciógyanús ügyintézés. Amennyiben nem akarom az ügyet szó nélkül hagyni, melyik az a felettes szerv, amelyikhez fordulhatok a bizonyítékaimmal a korrekt ügyintézés érdekében? Természetesen az OMMF nem jöhet szóba ezek után.
Részlet a válaszból: […]határozattal zárják le, amelyet az ügyfél a felettes hatóságnál - az NMH-nál - megfellebbezhet. Ha első fokon az NMH járt el, akkor a felettes szerv a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ha Ön szabályszerű kérelmet nyújtott be, amire a hatóság nem vagy csak késve reagált, akkor nincs akadálya, hogy felügyeleti intézkedést kezdeményezzen az előzőekben említett felettes szerveknél. A Ket. 115. § (1)-(2) bekezdése szerint ugyanis a felügyeleti szerv jogosult akár hivatalból is megvizsgálni az ügyben eljáró hatóság eljárását, illetve döntését, és ennek alapján megtenni a szükséges intézkedést a jogszabálysértő mulasztás felszámolására, illetve a hatóság jogszabályt sértő döntése esetén azt megváltoztatni, megsemmisíteni, az ügyben eljárt hatóságot új eljárásra utasítani. Ha nem ez az eset állt elő, és Ön anélkül fordult a munkaügyi hatóságokhoz, hogy egyúttal kérte volna a közigazgatási (ellenőrzési) eljárás megindítását a munkáltató ellen, jelzése közérdekű bejelentésnek minősült. A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja, illetve javaslatot is tartalmazhat. Közérdekű[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1224
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,