Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkáltató halála tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaviszony sorsa az egyéni vállalkozó halála esetén

Kérdés: Ha a munkáltató egyéni vállalkozó - egy büfé üzemeltetője - elhunyt, a munkaviszonyban álló alkalmazottjának megszűnik-e ezáltal a határozatlan idejű munkaviszonya?
Részlet a válaszból: […]munkavállaló oldalán vezet el a jogviszony megszűnéséhez. A munkáltató halála esetén a munkáltatói pozíció az öröklés polgári jogi szabályai szerint az egyéni vállalkozó örökösére (örököseire) száll át. Az egyéni vállalkozó halála esetén özvegye, özvegy hiányában vagy annak egyetértésével örököse folytathatja az egyéni vállalkozói tevékenységet, feltéve, hogy ennek folytatását az Evt.-ben meghatározottak szerint - az ok bekövetkezésétől számított 90 napon belül - az illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalnál személyesen bejelenti [Evt. 17. § (1) bek.]. Ha az özvegy vagy az örökös nem kívánja folytatni az egyéni vállalkozói tevékenységet, ez önmagában nem eredményezi az alkalmazott munkaviszonyának a megszűnését, ezért[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. július 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3641