Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott Mt. hatálya tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Mt. hatálya közvállalat esetében

Kérdés: Köztulajdonban álló gazdasági társaság jogosult-e alkalmazni a Kttv. vagy a Kjt. előírásait? Valamint jogosult-e rendelkezési állományba helyezni létszám felettinek ítélt munkavállalóját?
Részlet a válaszból: […]eltérés van egy általános munkáltatóhoz képest, hogy alkalmazni kell az Mt. 90. pont alatti címét (A köztulajdonban álló munkáltatóval fennálló munkaviszony), valamint a Kgttv. rendelkezéseit.A Kjt. és a Kttv. meghatározza saját szervi és személyi hatályát, amelyben nem szerepelnek a gazdasági társaságok. Ebből következően e törvényeket sem részben, sem egészében nem alkalmazhatja a köztulajdonban álló gazdasági társaság. Nincs lehetőség arra, hogy a munkáltató válasszon, melyik törvény hatálya alatt szeretne működni, illetve hogy az egyes foglalkoztatási törvényekben válogasson a neki tetsző intézmények közül. A Kjt. és a Kttv. egyes rendelkezései átvételének (pl. kollektív szerződésben, munkáltatói[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. december 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2152