Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott magyar jog alkalmazása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Magyar munkajog alkalmazása

Kérdés: A munkáltató cég egy osztrák cég által alapított magyar kft., amely ügyvezetőjének a munkaszerződése - a magyar munkaügyi bíróság joghatósága mellett - kikötötte az alkalmazandó jogként az osztrák (munka)jogot. Ennek ellenére alkalmazható-e a magyar (munka)jog?
Részlet a válaszból: […]osztrák jog) az irányadó. Ettől akkor kell eltérni, ha a jogválasztás azt eredményezné, hogy a munkavállalót megfosztják a jogválasztás hiányában egyébként alkalmazandó jog olyan rendelkezései által biztosított védelemtől, amelyektől megállapodás útján nem lehet eltérni.Az egyébként alkalmazandó jog a következő: annak az országnak a joga, ahol a munkavállaló a munkát szokás szerint végzi; ha ez nem állapítható meg, a munkaszerződés megkötésének helye szerinti ország; illetve a körülmények vizsgálata alapján megállapított egyéb ország, ha a munkaszerződés ez utóbbi országgal az előzőeknél szorosabb kapcsolatban áll. E szabályok alapján ebben az esetben az egyébként alkalmazandó jog a magyar munkajog. Ezt támasztja alá az Mt. 3. §-ának (2) bekezdése is, melynek értelmében az Mt. szabályait akkor kell alkalmazni, ha a munkavállaló[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. június 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1994
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,