Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kontroller tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kontroller alkalmazása bölcsődében

Kérdés: Integrált intézményünkben dolgozó közalkalmazottak szociális, bölcsődei és egészségügyi szolgáltatást nyújtanak. Új vezetőnk kontrollert kíván alkalmazni. A kontroller feladata lenne például: "támogató jellegű üzemgazdasági szolgáltatás nyújtása az intézményvezető számára a célorientált tervezéshez, irányításhoz; közreműködés a kontrollingrendszer bevezetésében, működtetésében; elkészíti az intézmény kontrollingtervét; a felelős vezetőkkel való egyeztetés alapján a szükséges intézkedésekre javaslatot tesz; koordinálja a részcélok, illetve résztervek teljesülését; szervezi a beszámolórendszert". Szociális, bölcsődei területen a kontroller közalkalmazottként való alkalmazása elfogadható-e?
Részlet a válaszból: […]tilalomba ütközik, semmis. A közalkalmazotti foglalkoztatás alapelve tehát a jogszabályi kötöttség, azaz csak ott lehet eltérni a jogszabályoktól, ahol erre a Kjt. vagy annak ágazati végrehajtási rendelete felhatalmazást ad.Az Önök esetében az ágazatban betölthető munkaköröket, a munkakörök betöltéséhez szükséges, továbbá a besorolást is megalapozó iskolai végzettségeket, szakképzettségeket a 257/2000. Korm. rendelet határozza meg. Ennek 2. mellékletének III. pontja sorolja fel a nem ágazatspecifikus munkaköröket, ezen belül az "A pont" az egyetemi, főiskolai végzettséget igénylő (szakértői/szaktanácsadói) munkaköröket. Itt szerepel a következő felsorolás: "jogász,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. június 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2653
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,