Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott jogszabályi hivatkozás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Felmondás jogszabályi hivatkozás nélkül

Kérdés: Négyéves határozott idejű munkaviszonyomat vétkes kötelezettségszegés és a munkáltató gazdaságos és eredményes működésére hivatkozással szüntették meg. Az indokolás alapján ez azonnali hatályú felmondásnak hat, mégis felmondási idővel és végkielégítéssel mondtak fel nekem. A felmondás nem tartalmaz egyetlenegy jogszabályi hivatkozást sem arra nézve, hogy az "sima" vagy azonnali hatályú-e, illetve a felmondási idő, valamint az utolsó munkában töltött nap sem szerepel benne, csak annyi, hogy felmentenek a munkavégzés alól a felmondási idő felére, a másik felére meg beszámítják a "bent ragadt" nagyszámú szabadnapjaimat a megkérdezésem nélkül. Eséllyel támadhatom-e meg jogellenességre hivatkozással a felmondást, amely mellett egyebekben versenytilalmi ellenértéket is követelnék munkáltatómtól, illetve hogyan szólíthatom fel a munkáltatót, hogy a felmondási időm felére önkényesen kiadott szabadságom ellenértékét adja ki?
Részlet a válaszból: […]gyakorlat szerint az sem teszi jogellenessé a felmondást, ha abból hiányzik az utolsó munkában töltött nap meghatározása.A munkavállaló számára időarányosan járó, de korábban ki nem adott szabadságát a munkáltató jogosult a felmondási idő munkavégzési kötelezettséggel érintett részében kiadni. Ez nem minősül jogellenesnek, és a munkavállaló megkérdezésére vagy beleegyezésére sincs szükség, mivel a szabadságot a munkáltató joga és kötelessége kiadni. Az Mt. ugyan előírja, hogy a kiadás előtt a munkáltató köteles a munkavállalót előzetesen meghallgatni, ennek elmaradása ebben a helyzetben azonban nem teszi jogellenessé a munkáltató intézkedését [Mt. 122. § (1) bek.]. A szabadság kiadásának időpontját ugyanakkor a munkáltatónak a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt 15 nappal közölnie kell. Megjegyezzük, a felmondási idő felmentési időre eső részében nem lehetséges jogszerűen kiadni[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. december 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3147
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,