Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott határon átnyúló szolgálatásnyújtás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Határon átnyúló szolgáltatásnyújtás - kölcsönözhető-e Magyarországra a román állampolgárságú munkavállaló?

Kérdés: Erdélyben bejegyzett, munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozó cég vagyunk. Kérdésünk az lenne, hogy kölcsönözhetünk-e román állampolgárságú munkavállalókat magyarországi foglalkoztatóhoz? Ha igen, szükséges-e a munkavégzésükhöz munkavállalási engedély beszerzése?
Részlet a válaszból: […]szolgáltatásokat, így munkaerő-kölcsönzést is. Ezt követően azt kell megvizsgálni, hogy ha a külföldi cég magyarországi foglalkoztatóhoz külföldi állampolgárt kíván kölcsönözni, a magyarországi foglalkoztatáshoz van-e szükség munkavállalási engedélyre. Románia 2007. január 1-je óta tagja az Európai Uniónak. A román Csatlakozási Szerződés a munkaerő szabad áramlása fejezet alatt kétféle, jellegében és hatókörében lényegesen eltérő rendelkezést tartalmaz. Egyrészt lehetővé teszi, hogy a régi tagállamok - azaz az EU 25-ök, köztük Magyarország is - meghatározott ideig (2+3+2 év) és adott feltételek mellett korlátozzák az egyéni munkavállalók szabad mozgását (ún. klasszikus munkavállalás). Másrészt, csupán Ausztriának és Németországnak ad lehetőséget arra, hogy meghatározott szektorokban, meghatározott ideig korlátozzák a szolgáltatásnyújtás keretében történő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. július 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 73