Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott foglalkoztató akkreditációja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Akkreditációs kérelem - a tanúsítvány érvényességi idejének meghosszabbítása

Kérdés: Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató cég vagyunk, az akkreditációs tanúsítványunk érvényességi ideje az idén decemberben lejár. Tudomásunk szerint az akkreditációs eljárásokat szeptember 1-jétől határozatlan ideig felfüggesztették. Ez azt jelenti, hogy nincs lehetőségünk az akkreditációs tanúsítványunk érvényességi idejének meghosszabbítására, és ezért a tanúsítvány érvényességi idejének lejártát követően nem részesülhetünk a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához kapcsolódó támogatásokban?
Részlet a válaszból: […]kérelem nem minősül új kérelemnek a 176/2005. (IX. 2.) Korm. rendelet szempontjából. Ezért a tanúsítvány iránti kérelem elbírásának sem lehet akadálya. Így - többek között - nem minősül új kérelemnek, ha a bármilyen típusú akkreditációs tanúsítvánnyal (alaptanúsítvány, rehabilitációs tanúsítvány, kiemelt tanúsítvány) rendelkező munkáltató a tanúsítvány érvényességi időtartamának lejártát megelőzően - az alaptanúsítvány kivételével - új akkreditációs tanúsítvány iránti kérelmet nyújt be. Szintén nem minősül új kérelemnek, ha a kiemelt vagy rehabilitációs tanúsítvánnyal rendelkező munkáltató legkésőbb a tanúsítvány érvényességi időtartamának lejártát követő 30 napon belül új akkreditációs tanúsítvány iránti kérelmet nyújt be. Ha ezen esetek egyike sem áll fenn, vagy a tanúsítvány iránti kérelmet egyéb okból utasítják el, a munkáltató az akkreditációs tanúsítvány lejártát követően - tekintettel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. november 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 529

2. találat: Fejlesztő-felkészítő foglalkoztatás - kell-e munkáltatói akkreditáció?

Kérdés: Egyházi fenntartású szociális intézmény vagyunk, ellátottaink döntő többségében megváltozott munkaképességű emberek. Egy különálló egyházi tulajdonú épületet bérbe adtunk egy vállalkozónak, aki a tevékenységi körébe tartozó kisebb nyomdai részfeladatokra (pl. papírválogatás) az ellátottainkat foglalkoztatná terápiás célzattal. Kell-e a vállalkozónak akkreditáltatnia magát, mint megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkáltatónak?
Részlet a válaszból: […]önálló munkavégző képesség kialakítása, helyreállítása, fejlesztése, valamint az ellátott felkészítése védett munka keretében, illetve a nyílt munkaerőpiacon történő önálló munkavégzésre. A fejlesztő-felkészítő foglalkoztatás feltétele a foglalkoztató oldaláról, hogy rendelkezzen a szociális hatóság által kiadott ún. szociális foglalkoztatási engedéllyel, illetve teljesítse a külön jogszabályban meghatározott a szociális foglalkoztatásra vonatkozó személyi és tárgyi feltételeket. A fejlesztő-felkészítő foglalkoztatásnak az ellátott részéről pedig az a feltétele, hogy elvégezzék az ellátott rehabilitációs alkalmassági vizsgálatát, és az eredmény függvényében a szociális intézmény vezetője dönt az ellátott foglalkoztatásáról. Az ellátottal munkaviszonyban álló külső foglalkoztató a 176/2005. Korm. rendelet szerinti akkreditációja a fentiek értelmében nem feltétele a fejlesztő-felkészítő foglalkoztatásnak. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. november 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 524