Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott fejlesztő-felkészítő foglalkoztatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Fejlesztő-felkészítő foglalkoztatás - kell-e munkáltatói akkreditáció?

Kérdés: Egyházi fenntartású szociális intézmény vagyunk, ellátottaink döntő többségében megváltozott munkaképességű emberek. Egy különálló egyházi tulajdonú épületet bérbe adtunk egy vállalkozónak, aki a tevékenységi körébe tartozó kisebb nyomdai részfeladatokra (pl. papírválogatás) az ellátottainkat foglalkoztatná terápiás célzattal. Kell-e a vállalkozónak akkreditáltatnia magát, mint megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkáltatónak?
Részlet a válaszból: […]önálló munkavégző képesség kialakítása, helyreállítása, fejlesztése, valamint az ellátott felkészítése védett munka keretében, illetve a nyílt munkaerőpiacon történő önálló munkavégzésre. A fejlesztő-felkészítő foglalkoztatás feltétele a foglalkoztató oldaláról, hogy rendelkezzen a szociális hatóság által kiadott ún. szociális foglalkoztatási engedéllyel, illetve teljesítse a külön jogszabályban meghatározott a szociális foglalkoztatásra vonatkozó személyi és tárgyi feltételeket. A fejlesztő-felkészítő foglalkoztatásnak az ellátott részéről pedig az a feltétele, hogy elvégezzék az ellátott rehabilitációs alkalmassági vizsgálatát, és az eredmény függvényében a szociális intézmény vezetője dönt az ellátott foglalkoztatásáról. Az ellátottal munkaviszonyban álló külső foglalkoztató a 176/2005. Korm. rendelet szerinti akkreditációja a fentiek értelmében nem feltétele a fejlesztő-felkészítő foglalkoztatásnak. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. november 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 524